Składniki (4porcje)
-
Wieprzowina - 80 dag łopatkiMarchewka - 10 dagPietruszka - 10 dagWoda - 1.5 lSól - do smakuJabłka - 40 dag kwaonychMąka pszenna typ 500 - 5 dagŚmietana 22 proc. - 1 szklankaCukier - do smakuSól - do smakuNatka pietruszki - 1 pęczekMajeranek suszony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso pokrojone na kawałki grubości palca wraz z pokrojoną marchewką i pietruszką wkładamy do zimnej wody i gotujemy. Wywar lekko solimy, miękkie mięso odcedzamy, a do zupy wkładamy obrane, pokrojone jabłka i gotujemy. Następnie dodajemy mięso, zagęszczamy zupę mąką wymieszaną ze śmietaną. Słodzimy i solimy do smaku. Posypujemy natką pietruszki i majerankiem.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Fitness