Zupa kurpiowska
Zupa kurpiowska
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Kapusta biała - 1 główkaMarchewka - 1Cebula - 1Masło - 3 łyżkiMąka pszenna - łyżkaKoncentrat pomidorowy - mała puszkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Marchewkę zetrzyj na tarce do warzyw. Cebulę posiekaj, zeszklij na łyżce masła. Dodaj marchewkę, podsmaż. Poszatkuj kapustę, posól, zalej litrem gorącej wody lub bulionu, ugotuj.
2 / 2
W rondelku rozgrzej resztę masła, oprósz mąką i zasmaż na złoto. Połącz z koncentratem, cebulą i marchewką, dodaj do kapusty, przypraw. Możesz dodać nieco przyprawy do zup.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory