Zupa kurpiowska

Magazyn Kuchnia 22.03.2021 18:28
(1 ocena)
OCEŃ
Zupa kurpiowska
Zupa kurpiowska
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Marchewkę zetrzyj na tarce do warzyw. Cebulę posiekaj, zeszklij na łyżce masła. Dodaj marchewkę, podsmaż. Poszatkuj kapustę, posól, zalej litrem gorącej wody lub bulionu, ugotuj. 

2 / 2

W rondelku rozgrzej resztę masła, oprósz mąką i zasmaż na złoto. Połącz z koncentratem, cebulą i marchewką, dodaj do kapusty, przypraw. Możesz dodać nieco przyprawy do zup.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps