Zupa marcowa

Magazyn Kuchnia/Tadeusz Pióro 29.03.2021 21:24
(1 ocena)
OCEŃ
Zupa marcowa
Zupa marcowa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Groch moczymy przez noc, odcedzamy i wkładamy do sagana razem z mięsem i pęczakiem, wlewamy 3 litry wody i gotujemy pomału przez dwie godziny, skrupulatnie usuwając szumowinę i dodając wodę w miarę potrzeby. 

2 / 2

Dodajemy grubo posiekane warzywa i liście laurowe, sól i pieprz. Gotujemy pomału jeszcze trzy kwadranse. Zupa ma być gęsta, lecz pozostać zupą, więc w razie potrzeby należy ją rozcieńczać wodą lub wywarem mięsnym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps