Zupa migdałowa

Magazyn Kuchnia 09.01.2020 13:28
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa migdałowa
Zupa migdałowa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Migdały parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórek, tłuczemy i ucieramy w mikserze na gęstą masę. Ucierając, dodajemy co pewien czas po parę kropli wody. Pod koniec ucierania dodajemy kilka łyżek gorącego mleka. Całość wlewamy do garnka i gotujemy ok. 20 min. Dodajemy pozostałe mleko, sól i cukier. Zagotowujemy. Podajemy z grzankami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.