Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną

Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Woda - 1 litrPasta miso - 4 łyżki pastyTofu - 100 gKiełki fasoli mung - garść (do tego jeszcze kiełki cieciorki, soczewicy)Makaron sojowy - 200 gRostbef - 4 steki (ok. 120 każdy)Oliwa - do smażeniaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMasło - 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wodę z pastą miso doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy tofu pokrojone w centymetrową kostkę, kiełki oraz pocięty na 5-cm kawałki makaron sojowy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 min.
2 / 2
W tym czasie przygotowujemy steki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, steki nacieramy solą i pieprzem. Smażymy po 3 min z każdej strony. Pod koniec smażenia wrzucamy masło. Poruszamy patelnią, by się stopiło i wpłynęło pod mięso. Odstawiamy steki na 2 minuty, aby odpoczęły. Zupę miso podajemy z cienko pokrojoną wołowiną.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory