Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 10.06.2021 20:01
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wodę z pastą miso doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy tofu pokrojone w centymetrową kostkę, kiełki oraz pocięty na 5-cm kawałki makaron sojowy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10 min. 

2 / 2

W tym czasie przygotowujemy steki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, steki nacieramy solą i pieprzem. Smażymy po 3 min z każdej strony. Pod koniec smażenia wrzucamy masło. Poruszamy patelnią, by się stopiło i wpłynęło pod mięso. Odstawiamy steki na 2 minuty, aby odpoczęły. Zupę miso podajemy z cienko pokrojoną wołowiną.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps