Zupa rybna halaszle
Zupa rybna halaszle
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ryba - 70 dagCebula biała - 20 dagPapryka mielona ostra - 2 łyżkiChili w proszku - łyżkaPomidory - 2Papryka czerwona - 2Oliwa - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obierz cebulę, pokrój w grube krążki. Cebulę i oczyszczone ryby włóż do zimnej, posolonej wody. Gotuj 5 minut, nie mieszając. Umyj warzywa, pomidory pokrój w plasterki, papryki na połówki. Wyjmij nasionka i białe środki z papryk, połówki pokrój w cienkie paseczki. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć paprykę i smaż 10 minut. Bulion rybny przecedź przez gęste sitko, dodaj podsmażoną paprykę i pomidory. Posól i popieprz, włóż ryby i gotuj razem jeszcze 10 minut. Przypraw ostrą papryką i chili, wymieszaj. Zupę podawaj bardzo gorącą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory