Zupa rybna z dorsza
Zupa rybna
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Oliwa - do podsmażeniaCebula biała - sztukaKoper włoski (fenkuł) - sztukaCzosnek - sztukaZiemniaki - kilkaMarchewka - sztukaPapryka czerwona - sztukaSeler naciowy - sztukaDorsz - kilka wypatroszonychKiełbasa - długodojrzewająca palcówka, plasterkiSól - do smakuChili - do smakuNatka pietruszki - do smakuKolendra (natka) - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W kociołku zawieszonym nad ogniskiem podsmażamy na oliwie lub oleju rzepakowym warzywa (cebulę, fenkuł, czosnek, ziemniaki, marchewkę, paprykę, selera naciowego), niech się zrumienią. Zalewamy wodą i gotujemy (zmniejszamy ogień w ognisku), aż warzywa będą al dente. Dodajemy wypatroszone dorsze (bez oczu i skrzeli), gotujemy 15-20 minut na delikatnym ogniu. Na końcu dodajemy plasterki smażonej na suchej patelni długodojrzewającej kiełbasy palcówki. Doprawiamy solą i chilli, posypujemy natką pietruszki, trybuli albo kolendry.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory