Zupa rybna z dorsza

Zupa rybna
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Oliwa - do podsmażeniaCebula biała - sztukaKoper włoski (fenkuł) - sztukaCzosnek - sztukaZiemniaki - kilkaMarchewka - sztukaPapryka czerwona - sztukaSeler naciowy - sztukaDorsz - kilka wypatroszonychKiełbasa - długodojrzewająca palcówka, plasterkiSól - do smakuChili - do smakuNatka pietruszki - do smakuKolendra (natka) - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W kociołku zawieszonym nad ogniskiem podsmażamy na oliwie lub oleju rzepakowym warzywa (cebulę, fenkuł, czosnek, ziemniaki, marchewkę, paprykę, selera naciowego), niech się zrumienią. Zalewamy wodą i gotujemy (zmniejszamy ogień w ognisku), aż warzywa będą al dente. Dodajemy wypatroszone dorsze (bez oczu i skrzeli), gotujemy 15-20 minut na delikatnym ogniu. Na końcu dodajemy plasterki smażonej na suchej patelni długodojrzewającej kiełbasy palcówki. Doprawiamy solą i chilli, posypujemy natką pietruszki, trybuli albo kolendry.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory