Zupa rybna z dymką i ananasem

Magazyn Kuchnia 07.01.2020 17:22
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa rybna z dymką i ananasem
Zupa rybna z dymką i ananasem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Dymki rozgnieć płaską stroną noża. Do garnka włóż głowę (i odpadki) ryby oraz dymki. Posyp pieprzem i łyżeczką soli, wlej 4 łyżeczki sosu rybnego. Odstaw na 10-15 minut. Zagotuj wodę, włóż ananasy i pokrojone pędy bambusa. Gotuj 5 minut na małym ogniu (woda powinna jedynie lekko mrugać). Włóż głowę ryby razem z dymkami, dodaj 2 łyżki sosu rybnego, resztę soli i nieco MSG. Gotuj około 10 minut. Gotową zupę wlej do wazy, posyp posiekaną kolendrą i pokrojonym szczypiorem. Możesz włożyć ugotowane kawałki mięsa ryby (z głowy).

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps