Zupa ryżowa z rybą

Magazyn Kuchnia 25.09.2020 15:52
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa ryżowa z rybą
Zupa ryżowa z rybą
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Przygotuj ocet: papryczki włóż do naczynia, zalej octem i odstaw co najmniej na kilka godzin. W woku lub na dużej patelni rozgrzej olej, podsmaż czosnek (2 minuty). Zdejmij z ognia, gdy zbrązowieje.

2 / 3

Do garnka wlej bulion, dodaj ryż, galgant, kapustę, sól i pieprz. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Włóż ryby i gotuj kolejne 10 minut, aż filety zmienią kolor. 

3 / 3

Dodaj seler, dymki i sos rybny. Udekoruj smażonym czosnkiem i świeżą kolendrą, przypraw do smaku octem chili.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.