Zupa truskawkowo-waniliowa

Magazyn Kuchnia 26.01.2021 14:34
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa truskawkowo-waniliowa
Zupa truskawkowo-waniliowa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Do garnka wlewamy wino, wodę, wsypujemy cukier, dodajemy przekrojoną na pół laskę wanilii i gotujemy ok. 10 min na wolnym ogniu. Wkładamy truskawki i gotujemy kolejne 5 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. 

2 / 3

Wyjmujemy wanilię i wyskrobujemy ze środka nasionka (dodajemy je do zupy), wlewamy jogurt i całość miksujemy. 

3 / 3

Zupę podajemy schłodzoną.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.