Zupa wiśniowa z sorbetem z rabarbaru

Magazyn Kuchnia 24.06.2020 15:03
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa wiśniowa z sorbetem z rabarbaru
Zupa wiśniowa z sorbetem z rabarbaru
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Przygotowujemy sorbet. Cukier puder rozpuszczamy w wodzie, dodajemy zamrożony przecier z rabarbaru, a następnie ubite na pianę białko z cukrem, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i zamrażamy.

2 / 3

Mrożone wiśnie przelewamy gorącą wodą i osączamy na sicie, łączymy z wiśniową pulpą. Dodajemy sok z cytryny, goździki, cynamon, brązowy cukier. Dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, odstawiamy zupę do wystudzenia i wyjmujemy cynamon. Na koniec dodajemy ziarenka laski wanilii.

3 / 3

Podajemy z sorbetem i łodygą świeżego rabarbaru.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.