Zupa z cykorii

Magazyn Kuchnia 15.02.2021 16:43
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa z cykorii
Zupa z cykorii
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Wycinamy i wyrzucamy głąby cykorii. Liście kroimy w paseczki, zachowując kilka najmniejszych do dekoracji zupy.

2 / 3

Roztapiamy masło, podsmażamy na nim cykorię, posypujemy cukrem i karmelizujemy. Oprószamy mąką, wlewamy wermut, dodajemy śmietankę, bulion, kwaśną śmietanę i pokrojony ser. Gotujemy 5 minut, miksujemy, przyprawiamy solą i pieprzem.

3 / 3

Porcje zupy dekorujemy listkami cykorii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.