Zupa z kaczki
Zupa z kaczki
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kaczka - dwie piersiSos sojowy - sześć łyżekCzosnek - dwa ząbkiImbir - kawałekBulion drobiowy - litrDymka - pęczekMakaron chiński - opakowanie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ponacinaj skórę na kaczce, piersi zalej sosem sojowym, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i starty kawałek imbiru, wymieszaj i marynuj 24 godziny. Piersi obsmaż na gorącym tłuszczu najpierw skórą do dołu (około 5 minut), a potem odwróć i smaż jeszcze 3 minuty. Usmażone mięso odłóż na 5 minut, aby odpoczęło, a potem pokrój je w plastry. Przygotuj makaron chiński według przepisu na opakowaniu, zalej gorącym bulionem, dodaj mięso kaczki i posyp dymką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory