Zupa z kapustą PAK CHOI

Zupa z kapustą PAK CHOI
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Bulion drobiowy - 1 l (może być z włoszczyzny)Imbir - 5 cmCzosnek - 1 ząbekSos sojowy - 5 łyżekSchab surowy - 300 g, bez kościMiód pszczeli - 2 łyżki płynnegoKapusta pak choi - 2 główki (lub pekińskiej)Makaron chiński - 300 g, gotowegoPieczarki - 150 gDymka - 4
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Wywar wlewamy do rondla, dodajemy drobno starty imbir, zmiażdżony czosnek, 2 łyżki sosu sojowego i schab (bez tłuszczu) pokrojony w cienkie plastry. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min.
2 / 4
Schab przekładamy do gorącego woka lub na patelnię, dodajemy do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę wywaru z rondla. Smażymy przez 3-5 min, aż mięso zbrązowieje, często je obracając i dolewając więcej wywaru, jeśli to konieczne.
3 / 4
Do rondla z wywarem dokładamy główki kapusty przecięte na połowy, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min.
4 / 4
Zupę podajemy w małych miseczkach - nalewamy do każdej wywar z makaronem i warzywami, na wierzchu układamy plasterki schabu i dymki.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory