Zupa z krewetek i trawy cytrynowej

Magazyn Kuchnia 25.09.2020 15:55
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa z krewetek i trawy cytrynowej
Zupa z krewetek i trawy cytrynowej
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

W dużym garnku gotuj w bulionie skorupki krewetek, aż zrobią się różowe. Następnie usuń je łyżką cedzakową. Do wywaru dodaj korzenie kolendry, trawę cytrynową i liście limonki.

2 / 3

Gotuj 5 minut, aby wywar nabrał intensywnego smaku. Dodaj pomidora, grzyby oraz krewetki i gotuj 3-4 minuty, aż krewetki zrobią się różowe. 

3 / 3

Zdejmij garnek z ognia, dodaj pastę chili, sok z limonki, dymkę i świeżą kolendrę. Przypraw solą, przed podaniem wymieszaj.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps