Zupa z kurczaka
Zupa z kurczaka
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Bulion drobiowy - 3 szklankiWino białe - szklankaPierś z kurczaka - pokrojone na centymetrowe kawałki 2 piersiSzparagi zielone - 8 pokrojonych na kawałkiGroszek zielony - mała garść (może być mrożony)Dymka - mała garść posiekanejMajeranek świeży - 1 łyżeczka lub 1/2 łyżeczki suszonegoParmezan - 3/4 szklanki startegoSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj bulion z winem, dodaj kurczaka, szparagi i groszek. Zmniejsz ogień i gotuj 3 minuty, aż mięso i warzywa będą prawie miękkie. Wtedy dodaj dymkę i majeranek, a potem 1/4 szklanki parmezanu. Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Po rozlaniu zupy na talerze posyp resztą parmezanu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory