Zupa z kurczaka i kukurydzy
Zupa z kurczaka i kukurydzy
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Bulion drobiowy - 6 szklanekWoda - 2 szklankiPierś z kurczaka - 2 piersiDymka - 1 pęczekCzosnek - 1 ząbekKukurydza konserwowa - 1 puszkaSos sojowy - 1/2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 5
Zagotuj bulion z wodą, zmniejsz ogień, dodaj kurczaka i gotuj około 8 minut.
2 / 5
Piersi wyjmij, ostudź i podziel na włókna.
3 / 5
Do bulionu dodaj posiekaną dymkę, roztarty ząbek czosnku, osączoną kukurydzę i sos sojowy.
4 / 5
Gotuj przez 5 minut, zdejmij z ognia.
5 / 5
Gdy zupa przestygnie, wlej połowę do malaksera i zmiksuj. Wymieszaj z resztą zupy, dodaj mięso, podgrzej jeszcze raz.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory