Zupa z kurczaka i kukurydzy

Magazyn Kuchnia 12.02.2020 16:35
(1 ocena)
OCEŃ
Zupa z kurczaka i kukurydzy
Zupa z kurczaka i kukurydzy
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Zagotuj bulion z wodą, zmniejsz ogień, dodaj kurczaka i gotuj około 8 minut.

2 / 5

Piersi wyjmij, ostudź i podziel na włókna.

3 / 5

Do bulionu dodaj posiekaną dymkę, roztarty ząbek czosnku, osączoną kukurydzę i sos sojowy.

4 / 5

Gotuj przez 5 minut, zdejmij z ognia.

5 / 5

Gdy zupa przestygnie, wlej połowę do malaksera i zmiksuj. Wymieszaj z resztą zupy, dodaj mięso, podgrzej jeszcze raz.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps