Zupa z owoców morza
Zupa z owoców morza
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Bulion warzywny - 1 lTrawa cytrynowa - 2 pokrojone łodygiGalangal (galgant) - 4 dag korzenia (może być imbir)Liście kaffiru - 4 (lub 2 kawałki skórki z limonki)Pieczarki - 10 dag, pokrojone na ćwiartkiPomidory - 2, pokrojone w kostkęSos rybny - 3 łyżkiLimonka - 3 łyżki sokuChili - 5 małych, drobno pokruszonychKolendra (natka) - kilka listkówOwoce morza - 20 dag, oczyszczone, mieszanePasta chili - łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj bulion, dodaj trawę cytrynową, galgant, listki limonki kaffir oraz grzyby. Gotuj 3 minuty. Dodaj pastę chili, pomidory i owoce morza, gotuj na bardzo małym ogniu. Przypraw zupę do smaku sosem rybnym, sokiem z limonki i pokruszoną chili, posyp kolendrą. Podawaj z ryżem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory