Zupa z rukoli i koziego sera

Magazyn Kuchnia 05.02.2020 15:14
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa z rukoli i koziego sera
Zupa z rukoli i koziego sera
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zagotowujemy 1,5 l osolonej wody. Myjemy cukinie i obcinamy im końce, lekko oskrobujemy skórkę (powinno zostać troszkę zielonego), a następnie kroimy je w plasterki. Wrzucamy do gotującej się wody na 10 min, wkładamy 2/3 porcji rukoli i gotujemy przez kolejne 10 min. Miksujemy zupę, dodając 2 łyżki oliwy i cukier, następnie schładzamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Twarożek mieszamy ze śmietaną i za pomocą dwóch łyżeczek formujemy z niego 6 klusek. Rozlewamy schłodzoną zupę do sześciu filiżanek. Na wierzchu każdej porcji układamy parę listków rukoli, kluseczkę z serka, polewamy resztą oliwy i posypujemy ziarnami kopru lub siekanym koperkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps