Zupa ziemniaczana z porami

Magazyn Kuchnia/Dorota Biały 28.01.2021 17:16
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa ziemniaczana z porami
Zupa ziemniaczana z porami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pory myjemy i kroimy w talarki.

2 / 2

Rozgrzewamy oliwę w głębokim rondlu i smażymy na niej warzywa przez około 3 min. Następnie wlewamy litr wrzącej wody i gotujemy około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie maggi. Podajemy bezpośrednio po ugotowaniu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA