Zupa ziemniaczana z porami
Zupa ziemniaczana z porami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ziemniaki - 50 dagPor - 75 dagSól - Wg uznaniaPieprz czarny mielony - Wg uznaniaMaggi - Wg uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pory myjemy i kroimy w talarki.
2 / 2
Rozgrzewamy oliwę w głębokim rondlu i smażymy na niej warzywa przez około 3 min. Następnie wlewamy litr wrzącej wody i gotujemy około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie maggi. Podajemy bezpośrednio po ugotowaniu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory