Żurek tajski
Żurek tajski
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (12porcji)
-
Zakwas na żurek - 2 szklankiBulion warzywny - 2-3 litryTrawa cytrynowa - 2 łodygiJajka przepiórcze - ilość wedle uznania; ugotowane na twardoKolendra (natka) - wedle uznaniaChili w płatkach - wedle uznaniaImbir - szczypta
-
Oraz
Śmietana 18 proc. - szklanka (opcjonalnie krem kokosowy)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Zagotuj bulion, dodaj pokrojoną trawę cytrynową (zdejmij z niej liście zewnętrzne, odkrój zieloną część, a białą zmiażdż i drobno posiekaj) oraz zakwas. Zagotuj. Zabiel śmietaną lub kremem kokosowym, przypraw imbirem.
2 / 2
Przed podaniem posyp pokrojoną kolendrą oraz płatkami chili.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory