Co gotujemy?
    Rodzaj dania
    Kuchnia
    Dieta
    Okazja
    Trudność
    Czas przygotowania
    więcej filtrów
    mniej filtrów

    Dania mięsne

    • 
                                Dolmadakia

      PRZEPIS

      • 0,0
      • łatwy
      • powyżej godziny

      Dolmadakia

      Dolmadakia

    • 
                                Kotleciki cielęce z borowikami
    • 
                                Duszona jagnięcina
    • 
                                Jagnięce kotleciki z sosem
    • 
                                Wołowina po mongolsku (Mongolian beef)

      PRZEPIS

      • 2,1
      • łatwy
      • do 30 minut

      Wołowina po mongolsku (Mongolian beef)

      Od lat znawcy kuchni na całym świecie spierają się o to, czy słynna wołowina po mongolsku faktycznie wywodzi się z Mongolii. Mówi się, że w rzeczywistości powstała na Tajwanie, ale do jej wynalezienia przyznają się również właściciele chińskich knajpek z USA. Znawcy są jednak zgodni co do jednego - jest to danie doskonałe w swej prostocie. I niezależnie od tego, skąd pochodzi, każdy, kto je zje, mówi w uniwersalnym języku każdego głodomora po prostu: "Mmm".

    • 
                                Lazania z grzybami
    • 
                                Kurczak w pomarańczach
    Copyright © Agora SA