Obiad niedzielny
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Małże w pilznerze
Małże w pilznerze
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Comber jagnięcy podany na purée z bobu z glazurowaną marchewką i sosem z owoców leśnych
Comber jagnięcy podany na purée z bobu z glazurowaną marchewką i sosem z owoców leśnych
-
PRZEPIS
- 5,0
- łatwy
- do 30 minut
Pomidorowe curry z ciecierzycą
Trochę egzotyki w domu? Kapitalne curry pomidorowe z ciecierzycą. Proste, szybkie, no i ten smaaak!
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tagliatelle z bakłażanami
Tagliatelle z bakłażanami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Stek z tuńczyka z risottem i borowikami
Szczepan Orczykowski - Kucharz-cukiernik we wrocławskim hotelu Sofitel. Kręci go szybkie podejmowanie decyzji w kuchni. Z wykształcenia jest cukiernikiem. Miłością do słodkości zapałał dzięki wujkowi, który pracował w cukierni. Pierwszym daniem przyrządzonym przez Szczepana w dzieciństwie były naleśniki. W Sofitelu jest od trzech lat, wcześniej pracował m.in. w Dworze Polskim we Wrocławiu. Podkreśla, że jego pierwszy zawód bardzo pomaga mu w gotowaniu, często przenosi cukiernicze pomysły na grunt kuchenny. Stara się łączyć różne smaki i techniki, zwłaszcza kuchni polskiej i azjatyckiej. Uwielbia ryby i owoce morza. Najbardziej cieszą go miłe reakcje ludzi na jedzenie, które przygotowuje.
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Risotto alla milanese
Risotto alla milanese
-
PRZEPIS
- 3,0
- łatwy
- do godziny
Mule w białym winie z boczkiem
Mule w białym winie z boczkiem
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Soczysty schab na Wielkanoc zrobisz łatwo. Smaku nie da się zapomnieć
- Poznaj ten zawód! Lektor - Stara dobra szkoła pracy głosem. Rozmowa z Mirosławem Uttą lMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Czym można zagęścić sos bez mąki? Przyda ci się jedna rzecz
- Postaw ją na stole, a zostanie uznana za lepszą niż gyros
- Rozpoznasz owoce na zdjęciach? O punkty powalczą wyłącznie smakosze
- Ciasta jak za dawnych lat. Jeśli pamiętasz PRL, na pewno je rozpoznasz!
- Żurek będzie lepszy, gdy podasz go z tym. Cała rodzina będzie o nim mówić
- Wielkanocne słodycze bez długiego pieczenia. Wystarczą trzy składniki
- Domowy majonez w kilka minut. Goście będą go wyjadać łyżkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Wieprzowina z orzechami
Wieprzowina z orzechami