Co gotujemy?
    Rodzaj dania
    Kuchnia
    Dieta
    Okazja
    Trudność
    Czas przygotowania
    więcej filtrów
    mniej filtrów

    Obiad

    • 
                                Tagliatelle z bakłażanami
    • 
                                Burgery z sosem Czar chili czosnkowym TaoTao
    • 
                                Stek z tuńczyka z risottem i borowikami

      PRZEPIS

      • 0,0
      • średni
      • powyżej godziny

      Stek z tuńczyka z risottem i borowikami

      Szczepan Orczykowski - Kucharz-cukiernik we wrocławskim hotelu Sofitel. Kręci go szybkie podejmowanie decyzji w kuchni. Z wykształcenia jest cukiernikiem. Miłością do słodkości zapałał dzięki wujkowi, który pracował w cukierni. Pierwszym daniem przyrządzonym przez Szczepana w dzieciństwie były naleśniki. W Sofitelu jest od trzech lat, wcześniej pracował m.in. w Dworze Polskim we Wrocławiu. Podkreśla, że jego pierwszy zawód bardzo pomaga mu w gotowaniu, często przenosi cukiernicze pomysły na grunt kuchenny. Stara się łączyć różne smaki i techniki, zwłaszcza kuchni polskiej i azjatyckiej. Uwielbia ryby i owoce morza. Najbardziej cieszą go miłe reakcje ludzi na jedzenie, które przygotowuje.

    • 
                                Papryki chilli con carne
    • 
                                Sałatka z kapustą i marynowanym imbirem
    • 
                                Risotto alla milanese
    • 
                                Wieprzowina z orzechami
    Copyright © Agora SA