-
ARTYKUŁ
Pierogi na święta robię już teraz. Do farszu dodaję wędzony dodatek, są najpyszniejsze
Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami i pewnie w wielu domach już trwają rozmowy i negocjacje, co w tym roku na Boże Narodzenie przygotować. Zgodzimy się, że jednym z nieodłącznych elementów tych świąt są pierogi z kapustą i grzybami. Ja kocham je całym sercem, ale pokochałam je jeszcze bardziej, odkąd dodaję ten składnik do farszu. Gdy dodałam je pierwszy raz, zabrakło do kompotu.
-
ARTYKUŁ
Zamiast piec w pośpiechu, daj mu czas. Na 11 listopada robię mięso miękkie jak masło
Rolada śląska to danie, które od lat króluje na stołach w całym regionie i Polsce. Łączy soczystą wołowinę, aromatyczny farsz i głęboki smak tradycyjnego sosu. To potrawa, która nie tylko syci, lecz także przywołuje wspomnienia wspólnych rodzinnych obiadów.
-
ARTYKUŁ
Zrezygnuj z lukru, dodaj krem. Ciasto z owocami jest lekkie jak obłok i znika w mgnieniu oka
To nie jest zwykłe ciasto z bananami. Węgrzy pokochali ten wilgotny, korzenny wypiek z kremem mascarpone, który podbija kuchnie. Smakuje jak deser z kawiarni, a przygotujesz go w mniej niż godzinę.
-
ARTYKUŁ
Najsłynniejsza zupa PRL. Jest przepyszna i dobra dla jelit
Krupnik. Zupa owiana legendami. Jedni wspominają go jako karę, zwykle w przedszkolu lub szkole, inni, jako porządny zastrzyk energii. Dziś podpowiemy wam, jak odczarować krupnik i sprawić, żeby smakował jak spod ręki szefa kuchni. Mięso, kasza i warzywa - to ledwie początek.
-
ARTYKUŁ
Szybki obiad nie musi być byle jaki. 15 minut - w tyle zrobisz najlepszy makaron
Kubuś miał Prosiaczka, Shrek miał Osła, Księciunio miał Tołdiego, a makaron ma szpinak. To oczywiście są najlepsi przyjaciele, a ostatnia para naprawdę wypada znakomicie. Makaron ze szpinakiem to także kompan wszystkich zabieganych i dziś podpowiemy, jak zrobić makaron ze szpinakiem, żeby smakował idealnie i sprawiał, że wszyscy chętnie wezmą dokładkę.
-
ARTYKUŁ
Nie jarzynowa, nie śledziowa. To sałatka żydowska podbija serca gości. Jest tania i prosta
To niepozorne danie kryje w sobie ogromny potencjał. Sałatka żydowska powstaje z kilku prostych składników, które zapewne już masz w domu. Jest tania, pyszna i idealna zarówno na kolację, jak i większe przyjęcie. Sprawdzony przepis z tradycją, który zasługuje na odświeżenie.
-
ARTYKUŁ
Dzieci je kochają, pokochasz i ty. Domowe paluszki rybne to łatwizna pełna smaku
Kupowane na wagę w wielkich marketowych zamrażalnikach lub zapakowane w kolorowe opakowania, na których widnieje soczysta rybka obtoczona w złotej panierce. Nie ma co ukrywać, czasami kupując gotowe paluszki rybne, możemy się naciąć na sztuczną panierkę pełną chemii lub zmielone kawałki ryb niewiadomego pochodzenia. Koniec z tym. Dziś mamy przepis na domowe paluszki rybne, które sklepowym wręcz "urywają łby" smakiem i składem. Postaw na konkretne gatunki ryb, a nie oderwiesz się od talerza.
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Strawberry trifle
Strawberry trifle
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Szparagi po koreańsku
Szparagi po koreańsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tapioka z sosem rabarbarowym
Tapioka z sosem rabarbarowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Roladki z bakłażana ze spaghetti
Roladki z bakłażana ze spaghetti