-
ARTYKUŁ
Spektakularna beza bożonarodzeniowa. Wystarczą cztery składniki, by nadać świętom słodkiej magii
Jeśli szukasz oryginalnego przepisu na bożonarodzeniowe desery, beza świąteczna sprawdzi się idealnie. Nie obejdzie się jednak bez formowania idealnego kształtu gwiazdy - zabawa szprycą da piękny efekt, który nie tylko przyozdobi wigilijny stół, ale i będzie smakować jak z najlepszej cukierni.
-
ARTYKUŁ
Pani Kazia ze szkolnej stołówki zdradziła mi sekret na absolutnie proste zrazy śląskie. Ich przygotowanie to pestka!
Zrazy śląskie to doskonała opcja dla tych z nas, którzy nie lubią spędzać wiele czasu w kuchni na wieloetapowych przygotowaniach poszczególnych składników obiadowych. Wystarczy mięso mielone, odrobinę tłuszczu do smażenia i trochę przypraw, aby wyczarować przepyszne danie dla siebie i dla całej rodziny.
-
ARTYKUŁ
Bez mąki i drożdży, a smakuje jak z najlepszej piekarni. Chrupiący z zewnątrz i miękki w środku
Świeże, pachnące i miękkie pieczywo zazwyczaj kupujemy w sklepach lub piekarniach. Jednak nie ma nic lepszego, niż coś zrobione przez nas samych. Dzięki temu mamy w stu procentach pewność, czym się zajadamy. Ten chleb jest takim przykładem, a zrobienie go nie było nigdy tak proste. Nie ma w sobie podstawowych składników i nie trzeba go wyrabiać.
-
ARTYKUŁ
O tej przekąsce goście będą mówić jeszcze długo po świętach. A to tylko cztery składniki
Gdy myślimy o świętach, do głowy przychodzą nam przede wszystkim przepisy na śledzie, karpie, barszcz czerwony, pierogi i serniki. Mało kto jednak myśli o przekąskach, które można byłoby postawić pomiędzy tymi wszystkimi niezbędnymi potrawami, a które wniosłyby powiew świeżości na świąteczny stół. Jedną z nich jest choinka z ciasta francuskiego. Nie dość, że kształtem jak najbardziej nawiązuje do Bożego Narodzenia, to jeszcze z pewnością wszystkim zasmakuje. Każdy przecież lubi ciasto francuskie.
-
ARTYKUŁ
Pierogi w tej wersji zwalą z nóg wszystkich gości. W roli głównej świąteczna ryba. Nie chodzi o karpia
Pierogi na święta to nie tylko kapusta i grzyby. Jeśli chcesz trochę zaszaleć, ten przepis na pewno się sprawdzi. Świąteczne pierogi wieją nudą i monotonią? Zamiast popularnego farszu z kapusty i grzybów użyj ryby. Nie zdajesz sobie sprawy, jak są pyszne pierogi ze śledziem.
-
ARTYKUŁ
Kluski śląskie wychodzą rozmemłane i sklejone? Ratunkiem na to jest sprytna metoda 4:1
Kluski śląskie to regionalny przysmak, którym Polacy zajadają się od lat. Przyrządzone odpowiednio, wychodzą niesamowicie miękkie i delikatne. Taki efekt nie zawsze się jednak udaje. Jak przygotować pyszne kluski, aby nie stały się posklejaną papką? Jest na to sprytny sposób.
-
ARTYKUŁ
Święta 2023 r. pod znakiem drożyzny? 30 proc. Polaków musi się zapożyczyć lub wydać oszczędności
Wraz z nadchodzącymi świętami, pojawiają się także pytania o koszty, które w tym roku będziemy musieli ponieść. Jak wynika z badania "Świąteczny Portfel Polaków 2023"wielu z nas sięgnie po oszczędności, a nawet się zapożyczy. Bierzemy pod lupę ceny produktów i szacujemy, ile kosztuje tradycyjna wigilia.
-
Niezawodny sernik, który zawsze wychodzi tak pyszny, że aż grzech nie spróbować
-
Szybkie ciasto bez pieczenia. Smakuje jak popularny batonik
-
To kwestia smaku. Dlaczego wybór metody parzenia kawy ma znaczenie? Eksperci tłumacząMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Uszka z grzybami do wigilijnego barszczu. Ten farsz nie ma sobie równych
-
Najlepsza sałatka, jaką jadłam bije klasyczną jarzynową na głowę w każdym aspekcie
- Wytnij kształt i pobaw się w cukiernika. Tak powstanie mistrzowska beza
- Zrazy śląskie: prosty przepis na danie obiadowe kuchni regionalnej
- Chleb bez mąki i wyrabiania. Takiego nie ma w żadnym sklepie
- Rozpoznasz te słynne ciasta po jednym kawałku? 11/11 zdobędą smakosze
- O tej przekąsce goście będą mówić długo po świętach. To tylko cztery składniki
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Strawberry trifle
Strawberry trifle
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Szparagi po koreańsku
Szparagi po koreańsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tapioka z sosem rabarbarowym
Tapioka z sosem rabarbarowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Roladki z bakłażana ze spaghetti
Roladki z bakłażana ze spaghetti