-
ARTYKUŁ
Kiszenie ogórków i kapusty: kiedy kisić warzywa?
Kiszenie ogórków i kapusty to jedna z metod na przechowywanie warzyw. Kiedy najlepiej zaplanować przygotowywanie zdrowych kiszonek? Podpowiadamy.
-
ARTYKUŁ
Czosnek niedźwiedzi to źródło witamin, ale łatwo pomylić go z trującą konwalią. Podpowiadamy, jak je rozróżnić
Czosnek niedźwiedzi zyskuje coraz większą popularność wśród domowych kucharzy. Spotkać go można na leśnych polanach, choć takich zbiorów nie polecamy, bo roślina jest pod częściową ochroną. Gdzie zatem szukać czosnku niedźwiedziego i do czego można go wykorzystać? Odpowiadamy.
-
ARTYKUŁ
Jak uratować zbyt kwaśną zupę? Wystarczy produkt, który na pewno macie w kuchni
Kwaśna zupa w przypadku kapuśniaku, ogórkowej czy szczawiowej to dość oczekiwany rezultat. Choć i te zdarza się nadmiernie zakwasić. Tym bardziej przeszkadza to na przykład w pomidorówce. Czy taką zupę trzeba zjeść na siłę lub wylać? Na szczęście da się odratować.
-
ARTYKUŁ
Trwa sezon na fiołki wonne - idealne do deserów i herbat. Gdzie ich szukać i jak zbierać? [PORADNIK]
Wiosną fioletowe dywany rozściełają się tuż pod naszymi stopami. Fiołki wonne można spotkać nawet w centrach miast, choć stamtąd lepiej ich nie zbierać. A skąd można i do czego w ogóle wykorzystać te drobne kwiatuszki?
-
ARTYKUŁ
Botwina - przepis na pyszne placki, które pokochają dzieci
Botwina to uniwersalny składnik wielu potraw, jej delikatny smak sprawia, że jest to dobra baza na przekąskę lub obiad dla najmłodszych. Sprawdź przepis na puszyste placki, które Twoje dzieci dodadzą do ulubionych.
-
ARTYKUŁ
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
Traktowana jak zbędny chwast albo największy wróg dzieciństwa. Pokrzywa ma niezbyt dobrą opinię, a szkoda! Warto się nad nią pochylić, ale nie po to, by się jej pozbyć.
-
ARTYKUŁ
Obierasz kiwi? Okazuje się, że być może od lat robisz to całkiem niepotrzebnie
Kiwi należy do tych owoców, które bez namysłu przed jedzeniem obieramy. Myśl o zjedzeniu ich ze skórką u wielu osób wywołuje co najmniej grymas na twarzy, jeśli nie gorzej. Jednak jak najbardziej można je jeść w taki sposób.
-
Trwa sezon na fiołki wonne - idealne do deserów i herbat. Gdzie ich szukać i jak zbierać? [PORADNIK]
-
Jak uratować zbyt kwaśną zupę? Wystarczy produkt, który na pewno macie w kuchni
-
Sałata szybko więdnie? Znamy trik, dzięki któremu możesz przechowywać ją nawet przez miesiąc
-
Lekki obiad po świętach. Co przygotować, gdy mamy dość tłustych potraw? [PRZEPISY]
-
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
- Kiszenie ogórków i kapusty: kiedy kisić warzywa?
- Czosnek niedźwiedzi to źródło witamin, ale łatwo pomylić go z trującą konwalią. Podpowiadamy, jak je rozróżnić
- The Vegetarian Butcher - nowe, roślinne mięso dostępne w Polsce!
- Botwina - przepis na pyszne placki, które pokochają dzieci
- Obierasz kiwi? Okazuje się, że być może od lat robisz to całkiem niepotrzebnie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Ratatouille
Ratatouille
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Bezalkoholowy long drink miętowy
Bezalkoholowy long drink miętowy
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Charlotta truskawkowa
Charlotta truskawkowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do 30 minut
Grecki sos - Avgolemono
Grecki sos - Avgolemono
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Ciasto z czekoladowym jeziorem
Ciasto z czekoladowym jeziorem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Grillowane szparagi
Grillowane szparagi
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Grillowane pieczarki
Grillowane pieczarki
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Biała ryba z zielonym sosem
Biała ryba z zielonym sosem