-
ARTYKUŁ
Galettes, czyli naleśniki gryczane. Poznaj sprawdzony przepis na tą wyjątkową przekąskę
Galettes to prawdziwa gratka dla miłośników kuchni francuskiej. Prosty przepis na francuskie naleśniki z mąki gryczanej zapiekane na słono z ulubionymi dodatkami to świetne i pożywne śniadanie na ciepło, które zapewni Ci dużą dawkę energii na start.
-
ARTYKUŁ
Omlet - śniadaniowy placek w wersji biszkoptowej. Prawdziwa uczta zmysłów w słodkiej wersji
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia - warto zatem postarać się, by był nie tylko szybki w przygotowaniu, zdrowy i pełnowartościowy. Przepis na omlet biszkoptowy to prawdziwy rarytas, który podany na słodko podbije kubki smakowe nawet najbardziej wymagających.
-
ARTYKUŁ
Szakszuka - przepis na orientalne śniadanie z kolorowymi dodatkami. Smak zależy od mieszanki przypraw
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, jednak pospiech i poranna rutyna często nie pozwalają na przygotowanie czegoś oryginalnego. Przepis na szakszukę jest nie tylko ekspresowy, ale i wyjątkowo smaczny - jaja podane w orientalnym sosie rozpieszczą zmysły, a kolorowe dodatki sprawią, że na długo zapomnisz o nudnych kanapkach.
-
ARTYKUŁ
Tego jeszcze nie było. Sekretny składnik odmieni jajecznicę, a wystarczy zaledwie łyżka. To trik szefów kuchni
Trudno wyobrazić sobie śniadaniowe menu bez jajecznicy. Oczywiście każdy z nas ma na nią swój ulubiony i sprawdzony sposób, ale czy nie chcielibyście spróbować najlepszej jajecznicy, takiej, którą robią najlepsi szefowie kuchni? Żeby uzyskać wymarzony smak i konsystencję z pomocą przyjdzie jeden składnik, który jest w każdej lodówce.
-
ARTYKUŁ
Jajecznica na bogato Anny Lewandowskiej, czyli bomba energii. Jest tam wszystko, co zdrowe oraz konkretna sól
Jajecznica to chyba najlepszy sposób na rozpoczęcie dnia z energią i dobrym humorem. Z pewnością każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na jajecznicę, Anna Lewandowska także - w jej jajecznicy jest wszystko, co zdrowe i smaczne. Oprócz szpinaku trenerka dodaje także konkretne mięso i różową sól. Po takim śniadaniu można góry przenosić.
-
ARTYKUŁ
Kasza manna - przepis na lekkie śniadanie. Smak dzieciństwa najlepiej smakuje z dodatkiem owoców
Kasza manna to smak, który przypomina beztroskie lata dzieciństwa, lekki posiłek i zdrowy deser w jednym. Powoli gotowana na mleku i podana z dodatkiem dżemu czy soku owocowego to prawdziwy rarytas, który nigdy się nie znudzi. Wystarczą cztery składniki i gotowe.
-
ARTYKUŁ
Guacamole - przepis prosto z Meksyku. Zdrowe smarowidło nie wyjdzie smaczne bez aromatycznego zioła
Guacamole to zdrowa i smaczna paciajka z awokado i różnych dodatków. Przepis pochodzi z meksyku, gdzie guacamole jest tak popularne, jak w Polsce choćby ketchup lub musztarda. Jak zrobić zdrowe smarowidło, żeby nie było mdłe, a aromatyczne i wyraziste? Oprócz limonki przyda się jeszcze aromatyczne zioło.
-
Ciasto drożdżowe to twoja pięta achillesowa? Dodaj ten składnik
-
Słoik kiełbasy na ciężkie czasy. Będzie pyszna przez lata dzięki tej metodzie
-
Kąpiel to nie tylko świetna zabawa! W wannie maluch może też nauczyć się wielu umiejęt-ności! Oto kilka propozycji, jak połączyć radosną zabawę z pożyteczną nauką.MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Których warzyw nie powinno się jeść na surowo? Jednym zajadamy się w sałatkach
-
Przepis na ciasteczka babci Ani. Od pokoleń tak samo doskonały
- Na czym smażyć pączki? Cukiernicy zwracają uwagę na jedną rzecz
- Przepis na babkę ziemniaczaną - tak robiły ją nasze mamy i babcie
- Przepis na szybkie faworki, które smakują jak u babci - idealne na tłusty czwartek
- Jak zrobić lukier? Wystarczy chwila, by twój wypiek nabrał uroku
- Pączki bananowe to nadchodzący HIT cukierniczy na tłusty czwartek. Zrobisz je w mniej niż kwadrans
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Croque madame
Croque madame
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim
Przepis archiwalny. Przepis: Agata Anioł, współautorka bloga Kuchnia w Formie http://www.kuchniawformie.pl/. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to propozycja dania na wielkanocny stół. Czosnek niedźwiedzi ma wyrazisty smak, ale zdecydowanie mniej dominujący niż pospolity. Zatem bez obaw: nie będziemy zionąć ogniem przy świątecznym śniadaniu. Jajka poza tym, że świetnie smakują, to ładnie się też prezentują. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to alternatywa do wszelkich tradycyjnych faszerowanych jajek. Przepis prosty, kilka składników, a smak zupełnie inny niż znany nam do tej pory.
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pieróg kornwalijski
Pieróg kornwalijski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jajka z pieczonymi pomidorami
Jajka z pieczonymi pomidorami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Austriacka babka drożdżowa
Austriacka babka drożdżowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Jajka faszerowane szczawiem
Jajka faszerowane szczawiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jajka kiszone po rosyjsku
Jajka kiszone po rosyjsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jajka przepiórcze w buraczkach
Jajka przepiórcze w buraczkach