-
ARTYKUŁ
Przepis na omlet godny najlepszej restauracji. Nie musisz bać się, że się porwie lub rozpadnie
Omlet to jedna z najpopularniejszych opcji na śniadanie z jajkami i chociaż nie robi się go tak szybko jak jajecznicy, to jest zdecydowanie bardziej sycący i pożywny. Dziś zdradzimy ci przepis na omlet godny najlepszych hoteli i drogich restauracji. Nie będzie tam ani sera, ani szynki czy pieczarek. Nie będzie także strachu o to, czy podczas przewracania się porwie albo rozpadnie. To od dziś będzie twoje ulubione śniadanie na słodko.
-
ARTYKUŁ
Śniadaniowa sałatka z jajkiem i rzodkiewką. Pyszna i tak chrupiąca, że słychać ją na podwórku
Wiosna nieśmiało do nas zagląda i w końcu mamy cieplejsze dni, a w ogrodach pierwsze wiosenne kwiaty. Niech do naszych kuchni też zajdzie wiosna i najlepiej poczujesz ją, zajadając się tą pyszną sałatką. Wiosną jem ją non stop, a to tylko jajka i kilka dodatków. Jest pyszna i tak chrupiąca, że chrupaniem obudzisz sąsiadów.
-
ARTYKUŁ
Lepsze niż racuchy z jabłkami i pankejki. Placki z czeskiego przepisu wychodzą puszyste jak obłoczek
Jesteście fanami racuchów? Jeśli tak, ten przepis z pewnością się wam spodoba. Czeskie placuszki livance wyglądają podobnie, ale robi się je zupełnie inaczej. Wychodzą puszyste i bardzo miękkie. W sam raz na śniadanie albo kolację.
-
ARTYKUŁ
Zapomnij o nudnych śniadaniach i zrób jajka po florencku. Pamiętaj o zielonym składniku i occie
Szukasz ciekawego, pysznego i naprawdę wyjątkowego pomysłu na śniadanie? Mamy dla ciebie przepis, przez który na długo porzucisz nudne kanapki i powszednią jajecznicę. Te jajka są pyszne, żółtko bosko się rozpływa, a zielony składnik dodaje i smaku, i witamin. Takie jajka podaje się na śniadania w drogich hotelach, a od dziś może i w twojej kuchni.
-
ARTYKUŁ
Masz dość jajecznicy? Zrób jajka po benedyktyńsku. Po takim śniadaniu poczujesz się jakby luksusowo
Jajka to najprawdopodobniej, obok kanapek i owsianek, jeden z najczęstszych wyborów na śniadanie. Hitem w restauracjach i hotelach są te w wersji w koszulce z sosem holenderskim. Jak zrobić jajka po benedyktyńsku? Przepis, wbrew pozorom, jest banalnie prosty.
-
ARTYKUŁ
Puszyste naleśniki bananowe. Są najpyszniejsze, bo nie ma w nich mleka
Ach, czy jest coś pyszniejszego niż puszyste, słodziutkie, delikatne placuszko-naleśniki? Niektórzy powiedzą, że zdolność kredytowa i wygrana na loterii, ale placuszki są dużo łatwiejsze do osiągnięcia. Jeśli masz kwadrans wolnego czasu, ochotę na coś słodkiego i banany, to możesz zaczynać podróż do krainy rozkoszy kulinarnej.
-
ARTYKUŁ
Wymieszaj twaróg, mąkę i jajko. W kilkanaście minut będziesz mieć furę mięciutkich placków
Co to jest: miękkie, słodkie, pachnące i jest tego bardzo dużo? Tak, tak, to właśnie syrniki, czyli pyszne placki serowe z patelni. Świetnie zastąpią kanapki na śniadanie lub kolację. Robi się je z kilku podstawowych składników, a przygotowanie zajmuje nie więcej niż 15 minut.
-
Rośnie w polskich lasach, a prawie jej nie znamy. Jest podporą dla serca
-
Wrzucam do ciasta sekretny składnik. Jest wilgotne przez tydzień
-
Niemieckie smarowidło przebija pastę jajeczną. Ser robi całą robotę
-
Roladki, dla których porzucisz schabowe. Wystarczy nadziać i owinąć
-
Wymieszaj twaróg, mąkę i jajko. W kilkanaście minut będziesz mieć furę mięciutkich placków
- Gdzie wyrzucić filtr do wody? Masz kilka możliwości, ale tylko jeden kontener jest dobry
- Smak dwóch popularnych zup w jednym. Kiedyś zajadano się codziennie
- We Włoszech dodają ją do wszystkiego. Jest niczym zdrowotny skarb
- Soczyste kotlety mielone z długą tradycją. Wystarczy kilka składników
- Zamiast soli dodaj do ziemniaków te przyprawy. Więcej z niej nie skorzystasz
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Croque madame
Croque madame
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim
Przepis archiwalny. Przepis: Agata Anioł, współautorka bloga Kuchnia w Formie http://www.kuchniawformie.pl/. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to propozycja dania na wielkanocny stół. Czosnek niedźwiedzi ma wyrazisty smak, ale zdecydowanie mniej dominujący niż pospolity. Zatem bez obaw: nie będziemy zionąć ogniem przy świątecznym śniadaniu. Jajka poza tym, że świetnie smakują, to ładnie się też prezentują. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to alternatywa do wszelkich tradycyjnych faszerowanych jajek. Przepis prosty, kilka składników, a smak zupełnie inny niż znany nam do tej pory.
-
PRZEPIS
- 4,0
- średni
- powyżej godziny
Pieróg kornwalijski
Pieróg kornwalijski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jajka z pieczonymi pomidorami
Jajka z pieczonymi pomidorami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Austriacka babka drożdżowa
Austriacka babka drożdżowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Jajka faszerowane szczawiem
Jajka faszerowane szczawiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jajka kiszone po rosyjsku
Jajka kiszone po rosyjsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jajka przepiórcze w buraczkach
Jajka przepiórcze w buraczkach