-
ARTYKUŁ
Dodałam 2 opakowania do naleśników i stały się lekkie i delikatne. W życiu nie jadłam lepszych
Naleśniki przyrządza się na wiele różnych sposobów. W zależności od naszych preferencji smakowych nie tylko różnią się ciastem, a także sposobem podania. Tym razem chcę pokazać, że niewielka ilość składnika może sprawić, że placki stają się smaczniejsze.
-
ARTYKUŁ
Idealne śniadanie nie istn... A jednak. Te placki jogurtowe są puszyste i rozpływają się w ustach
To doskonała alternatywa dla śniadaniowych naleśników czy racuchów. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, dlatego są świetnym pomysłem na szybki posiłek. Są puszyste, słodkie i zdrowe. Jak zrobić placki jogurtowe? Przygotujesz je w kilka chwil.
-
ARTYKUŁ
Obsmaż, zmiksuj i wstaw do lodówki. Tak właśnie powstaje pasztet bez pieczenia. Użyj tylko tego mięsa
Robienie pasztetów może kojarzyć się z długim i żmudnym przygotowywaniem. Najpierw trzeba połączyć wszystkie składniki, by później zapiec je w piekarniku. Ten przepis omija pieczenie, dzięki czemu możemy szybciej cieszyć się efektem końcowym. Zrób go według naszych wskazówek i sprawdź, jak jest smaczny.
-
ARTYKUŁ
Tosty francuskie robiły nam babcie z czerstwego pieczywa. Biały napój dodawał smaku
Tosty francuskie to bez wątpienia nasz ulubiony przysmak z dzieciństwa. Wszyscy jednak pewnie znamy je pod inną nazwą. Chleb w jajku albo jajochlebki robi się błyskawicznie zanurzając kromki pieczywa w rozmąconym jajku. Ja jednak polecam dodać coś jeszcze.
-
ARTYKUŁ
Co zrobić, by jeść smaczniejsze śniadania? Zrób tę pastę. Wystarczy chwila, by była gotowa
Śniadania to dla wielu trudny temat. Jedni uwielbiają je przygotowywać, inni nie mają pomysłów, bo mogą wtedy zjeść. Na pomoc przychodzą wtedy szybkie, a do tego smaczne przepisy, z którymi to staje się łatwiejsze. Można je zrobić w kilka chwil, a ich smak zostaje z nami na długo.
-
ARTYKUŁ
Do szkoły, do pracy i na kolację. Te placki nie mają ani grama cukru. Lepiej nasmaż na zapas
Jak zrobić łatwe placki? Zapomnij o cukinii. Zamiast tego wykorzystaj sezon na borówki, a danie wyjdzie obłędne w smaku. Zrobisz je błyskawicznie. I to bez dodatkowego cukru. Czego będziesz potrzebować poza owocami?
-
ARTYKUŁ
To najsmaczniejsze wykorzystanie kurek. Żaden sos, czy marynata. Użyj jej do śniadania
Grzyby posiadają nie tylko aromatyczny zapach, ale również nietuzinkowy smak. Można je wykorzystywać do wielu ciekawych potraw i przekąsek i to właśnie one nadają im nowego znaczenia. Klasyczne śniadanie również może być wzbogacone o ten właśnie składnik. Dzięki temu są jeszcze ciekawsze.
- Dietetyk wskazał najlepszy chleb z Biedronki. Ma dobry skład i jest tani
- Najlepszy przecier pomidorowy. Sklepowy nawet nie ma do niego podjazdu
- Inwestycja w ludzi to inwestycja w przyszłość firmy. Jak robi to Amazon? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Dodałam 2 opakowania do naleśników i stały się lekkie. Nie jadłam lepszych
- Nawet moja babcia nie robi tej zupy lepiej niż Starmach. To wpływa na smak
- Rozpoznasz te przyprawy na zdjęciach? Ten quiz wymaga bystrego oka!
- W McDonald's pojawił się zestaw Bambi. Cena wyższa niż za zestaw Maty
- Od dziś kotlety schabowe rób tylko tak. Zapomnij o oleju i patelni
- Od tygodnia robię je codziennie. Nikomu się nie nudzą, a to dzięki nadzieniu
- Mleko w naleśnikach zamieniłam na inny napój. Tego się nie spodziewałam
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Croque madame
Croque madame
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim
Przepis archiwalny. Przepis: Agata Anioł, współautorka bloga Kuchnia w Formie http://www.kuchniawformie.pl/. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to propozycja dania na wielkanocny stół. Czosnek niedźwiedzi ma wyrazisty smak, ale zdecydowanie mniej dominujący niż pospolity. Zatem bez obaw: nie będziemy zionąć ogniem przy świątecznym śniadaniu. Jajka poza tym, że świetnie smakują, to ładnie się też prezentują. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to alternatywa do wszelkich tradycyjnych faszerowanych jajek. Przepis prosty, kilka składników, a smak zupełnie inny niż znany nam do tej pory.
-
PRZEPIS
- 4,0
- średni
- powyżej godziny
Pieróg kornwalijski
Pieróg kornwalijski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jajka z pieczonymi pomidorami
Jajka z pieczonymi pomidorami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Austriacka babka drożdżowa
Austriacka babka drożdżowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Jajka faszerowane szczawiem
Jajka faszerowane szczawiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jajka kiszone po rosyjsku
Jajka kiszone po rosyjsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jajka przepiórcze w buraczkach
Jajka przepiórcze w buraczkach