-
ARTYKUŁ
Zawsze robię tak botwinkę do słoików. Dzięki zasadzie 5/3/1 zachwyca smakiem przez całą zimę
Sezon na botwinę dopiero się rozkręca, ale młode buraczki pojawiają się już w większości sklepów. To doskonały moment na uzupełnienie zapasów w spiżarce. Botwinka na zimę w słoikach to najlepszy sposób na zachowanie smaku lata. Z tym przepisem zrobisz ją w mig.
-
ARTYKUŁ
Zapiecz je i zrób najsmaczniejszą zupę. Żaden barszcz babci się do niej nie umywa
Ze składnika, który przedstawiamy, można zrobić wiele, ale najpopularniejszą potrawą jest oczywiście barszcz. Zamiast niego proponujemy jednak zrobić tę zupę, która kipi aromatem. Składniki włóż do piekarnika, zapiecz i zblenduj. Jej głęboki smak to zasługa tego dodatku.
-
ARTYKUŁ
Biorę buraki, jabłko i trzy dodatki. W kilka minut mam najlepszą surówkę do mielonych
Przepisów na surówki jest od groma, ale jedna jest wyjątkowa. Surówka z buraków na zimno pasuje idealnie do mielonych, pieczeni, kaczki i innych mięs, a robi się ją błyskawicznie. Odkąd poznałam ten przepis, robię go co niedziela.
-
ARTYKUŁ
Zrobiłam perfekcyjną ćwikłę na Wielkanoc. Ostra tak, że łaskocze w mózg
Ćwikła z chrzanem na Wielkanoc to jedna ze świętej trójki świątecznych sosów. Przepis na domową ćwikłę jest banalny, a ostatnio wyszła mi najlepsza ćwikła, jaką jadłam w życiu. Była ostra, wyrazista i już na samo wspomnienie aż ślinka mi cieknie. Nie żałowałam jednej rzeczy.
-
ARTYKUŁ
Zamiast ćwikły podaj tę sałatkę z gotowanych buraków. Wielkanocny akcent podbija jej smak
Sałatka z gotowanych buraków świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Wszystko przez dodatek gotowanych jaj, których oczywiście w te święta pod żadnym pozorem nie może zabraknąć. Oto przepis, który zaskoczy twoich gości.
-
ARTYKUŁ
Jakie sąsiedztwo lubią buraki? Obok tych warzyw urosną olbrzymie. Zapasów będzie na rok
Zastanawiałaś się kiedyś nad tym czy to jakich sąsiadów mają nasze warzywa w ogrodzie, ma znaczenie? Okazuje się, że tak! Jeżeli w tym roku chcesz zebrać bujne plony buraka ćwikłowego, koniecznie posadź to obok niego.
-
ARTYKUŁ
Syrop z tego warzywa trzeba pić codziennie. Szybko wzmocnisz organizm i wypiękniejesz
Buraki to warzywa, które powinniśmy jeść codziennie. Mają doskonały wpływ na nasz organizm, ale i urodę. Trudne jednak może być ich przemycanie do każdego posiłku. Warto więc postawić na syrop z buraków.
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Gdy ją robię, teściowa się nią zachwyca. Jest miękka i soczysta
- Na jakim mięsie gotować rosół? Zdradzamy najgorszy wybór
- Na pizzę, do chleba i do ogrodu. Naturalne rozwiązanie dla roślin w twoim ogrodzie
- Kluski leniwe robię bez tego składnika. Mam przez to na pieńku z babcią
- Od dziś będziesz robić najlepszy rosół. Babcia poprosi o przepis
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Dziecinnie prosty sposób na sparzenie kapusty. Zajmuje tylko 10 minut
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Młode marchewki i buraki pieczone w soli z sosem ziołowym
Młode marchewki i buraki pieczone w soli z sosem ziołowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Chłodnik z buraków i jabłek
Chłodnik z buraków i jabłek
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Chłodnik z buraków z imbirem i wasabi
Chłodnik z buraków z imbirem i wasabi
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Piklowane jajka w occie z buraków
Piklowane jajka w occie z buraków
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą
Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą
-
PRZEPIS
- 0,0
- trudny
- powyżej godziny
Policzki wołowe, 4 razy marchew, puree z selera, sos z buraków i porto
Policzki wołowe, 4 razy marchew, puree z selera, sos z buraków i porto
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Czerwone tortellini
Czerwone tortellini
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Buraki z jeżynami i granitą ze szczawiu
Buraki z jeżynami i granitą ze szczawiu