-
ARTYKUŁ
Wystarczy już tych babek i mazurków. To ciasto zaskoczy wszystkich. Główny składnik jak na zupę
Wszyscy znamy ciasto marchewkowe i szpinakowe, ale ci, którzy nie dotarli jeszcze do głębin krainy wypieków mogą nie wiedzieć, że do tej dwójki trzeba dołożyć jeszcze jeden pyszny, warzywny deser. Ciasto pomidorowe to idealne połączenie dla miłośników słodkości i pomidorów. Wychodzi mięciutkie i wilgotne.
-
ARTYKUŁ
Po świętach zawsze robię słodycze z resztek. Dodaję do suchego ciasta i mam pyszny deserek
Święta, święta i po świętach. A co z zalegającym w lodówce jedzeniem? Możesz je wykorzystać do zrobienia oryginalnego deseru. Jeśli zostały ci resztki ciasta, przygotuj dziś pyszne cake pops. Bez mascarpone ani specjalnej masy. Mały wysiłek, smakowity efekt.
-
ARTYKUŁ
Wyciągnęłam z piwnicy ubiegłoroczne przetwory i zrobiłam włoskie ciasto. Przebija szarlotkę
Klasyczne włoskie desery podbijają podniebienia miłośników słodkości na całym świecie. Jedną z moich ulubionych propozycji jest rustykalna tarta, pełna owocowego nadzienia. Po postawieniu jej na stole warto się jednak spieszyć, bo jest tak dobra, że znika ekspresowo.
-
ARTYKUŁ
Ciasto kruche czy kruche nerwy? To dlatego za każdym razem pęka. Zdradzamy, jak temu zapobiec
Pieczenie to sztuka, a każdy chce, by wypiek był smaczny i wyglądał idealnie. Dlaczego ciasto kruche pęka? To sytuacja, która może zdarzyć się nawet doświadczonemu cukiernikowi. Warto więc poznać przyczyny i rozwiązania.
-
ARTYKUŁ
Błyskawiczny mazurek na mleku w proszku. Przepis last minute na Wielkanoc
Mazurek na mleku w proszku to pyszne ciasto, które możesz zrobić dosłownie na ostatnią chwilę przed Wielkanocą. Słodki, efektowny i gotowy w niecałą godzinę.
-
ARTYKUŁ
Sernik z wiaderka wyjdzie delikatny i kremowy. Przepis mam od cioci
Jak zrobić sernik z wiaderka, żeby był pyszny, delikatny i kremowy? Nic prostszego. Ten przepis sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc, chociaż przetestowałam na swojej rodzinie, że smakiem wygrywa z każdym innym ciastem. Przepis mam od cioci mojego męża, która jest wiecznie zapracowana i stawia na prostotę. Ten sernik jest prosty, ale smakuje wybornie. Musisz się przekonać.
-
ARTYKUŁ
Dodajesz do lukru? To pewne, że zjedzie z babki szybciej niż masło z ciepłego tosta
Jak zrobić lukier w domu, by wyszedł idealny? Jeśli błyszcząca polewa to twoja kulinarna pięta achillesowa, przychodzimy z pomocą. Wystarczy kilka prostych trików, by nawet najbardziej oporna masa zmieniła się w gładką, lśniącą warstwę, która doskonale trzyma się ciasta.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Ciasto fale Dunaju
Ciasto fale Dunaju
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Ciasto z jabłkami najlepsze
Ciasto z jabłkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Sernik z dwóch twarogów
Sernik z dwóch twarogów
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Beza z kremem cytrynowym
Beza z kremem cytrynowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Ciasto z polentą (zganci)
Ciasto z polentą (zganci)
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Stambulski borek z serem
Stambulski borek z serem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Panettone z kremem
Panettone z kremem