-
ARTYKUŁ
To ostatni moment na upieczenie tego pysznego ciasta. Sezon na kwaskowate owoce dobiega końca
Co można upiec z porzeczek? Miłośnicy słodko-kwaskowych owoców z pewnością zgodzą się, że pyszne desery nie mają sobie równych. Jak upiec ciasto porzeczkowiec? To nic trudnego.
-
ARTYKUŁ
Mięciutki, wilgotny i słodki jak marzenie. Ten chlebek zrobisz w mig
Każdy z nas od czasu do czasu lubi przekąsić sobie coś słodkiego. Nie musisz jednak pędzić do cukierni po pyszne, wilgotne ciasto do popołudniowej kawki - bez problemu zrobisz je w domu. Wystarczy, że masz pod ręką dojrzałe owoce i kilka dodatków. Raz-dwa i masz luks-deser.
-
ARTYKUŁ
To ciasto jest tak puszyste, że trudno zjeść tylko kawałek. Moja babcia zawsze podawała je do kawy
Z początkiem września w mojej kuchni zaczynają królować nie tylko przetwory, lecz także słodkie wypieki. Numerem jeden jest bez wątpienia szybkie ciasto drożdżowe ze śliwkami. Przepis jest wyjątkowy, bo dostałam go od mojej babci. Od tego czasu nie wyobrażam sobie bez niego jesieni.
-
ARTYKUŁ
Najlepsze ciasto z masy krówkowej. Bez pieczenia i w ekspresowym tempie. Mogę je jeść codziennie
Ciasto krówka bez pieczenia to jeden z moich ulubionych deserów. Słodki i bajecznie kremowy rarytas idealnie sprawdza się jako popołudniowa przekąska oraz poczęstunek dla gości. Do przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników i chwili wolnego czasu.
-
ARTYKUŁ
Przepis na biszkopt, który zawsze się udaje. Ten trik stosują najlepsi cukiernicy
Jak zrobić biszkopt, który zawsze się udaje, pięknie rośnie i nie opada? Nie musisz szeptać tajemnych zaklęć nad blaszką z ciastem, wystarczy, że zastosujesz pewien trik. Najlepsi cukiernicy i doświadczone panie domu zawsze dodają do biszkoptu odrobinę składnika, który zawsze był w sklepach za komuny.
-
ARTYKUŁ
Mąkę zastąpiłam tym dodatkiem do obiadu. Wyszło lekkie jak puch. Ciasto zniknęło w kilka minut
Aż trudno uwierzyć, że w tym słodkim deserze nie znajdziesz ani grama mąki. Głównym składnikiem jest tu ryż, a dzięki dodatkowi pomarańczy smak jest po prostu boski. Jak zrobić ciasto ryżowe z pomarańczami według przepisu Ewy Wachowicz?
-
ARTYKUŁ
Wyszło za pierwszym razem i co tydzień będzie u mnie na stole. Biszkopt nie opada i jest lekki
Szarlotka to pyszne ciasto, które kojarzy się z końcówką lata i początkiem jesieni. Zazwyczaj robi się ją z jednego przepisu, który znany jest w całej rodzinie od lat. Jeśli jednak ta klasyczna wersja już ci się znudziła, polecam zrobić jej udoskonaloną odsłonę. Zaskoczy ona nie tylko smakiem, ale sposobem podania i wiele osób wybierze ją zamiast tradycyjnej szarlotki.
- Robisz rosół na bazie kurczaka? Trzech części nigdy nie wrzucaj do zupy
- Jak zrobić buraczki tarte do słoików? Bez octu i gotowe w kilka chwil
- Nowa kolekcja w Pepco. Na co warto zwrócić uwagę? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- We wrześniu zawsze robię to ciasto. Z foremki znika w 5 minut
- Żaden dżem truskawkowy. Naleśniki jem tylko z jednym farszem. Pychota
- Masz pod ręką kilka gruszek? Przydadzą się do upieczenia prostego deseru
- Szybki deser dla gości? Te ciasteczka zrobisz w zaledwie 10 minut
- Wrzuć do garnka i nie trać czasu na gotowanie. Wyżerka na trzy dni
- Zupa fasolkowa gotowa w mig. Nie zapomnij o sekretnym dodatku
- Oszalałam na punkcie azjatyckich klusek. Znikają z talerza w okamgnieniu
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Ciasto fale Dunaju
Ciasto fale Dunaju
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Ciasto z jabłkami najlepsze
Ciasto z jabłkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Sernik z dwóch twarogów
Sernik z dwóch twarogów
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Beza z kremem cytrynowym
Beza z kremem cytrynowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Ciasto z polentą (zganci)
Ciasto z polentą (zganci)
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Stambulski borek z serem
Stambulski borek z serem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Panettone z kremem
Panettone z kremem