-
ARTYKUŁ
Ekspresowe ciasto z jabłkami to popisowy deser mojej mamy. Zawsze zbiera pochwały i prośby o przepis
Ciasta z jabłkami to coś, co Polacy po prostu kochają. Niezależnie od pory roku smakują obłędnie. Moja mama jest mistrzynią w pieczeniu takiego ciasta. Robi je ekspresowo i zawsze jest pyszne.
-
ARTYKUŁ
Moja teściowa robi najlepsze ciasto. Przepis pamięta dinozaury, a ważne są konkretne owoce
Najlepszy przepis na ciasto mojej teściowej jest dość łatwy, ciasto pięknie się prezentuje na paterze i założę się, że zna je każdy. Przepis jest bardzo, bardzo stary a ważne są wiśnie. Jak zrobić klasyczne fale Dunaju? Już wszystko wyjaśniam.
-
ARTYKUŁ
Najłatwiejsze ciasto drożdżowe. Urośnie pod sufit, jeśli zapamiętasz radę babci. Ręce mogą je popsuć
Ciasto drożdżowe to z jednej strony najbardziej podstawowy wypiek, jaki znamy, a z drugiej prawdziwe utrapienie. Zdarza się, że choć wydaje nam się, że wszystko zrobiliśmy dobrze, to ciasto nie chce rosnąć i cała nasza praca idzie na marne. Wina zwykle leży po stronie drożdży, a na nie wpływ mogą mieć różne czynniki zewnętrzne. Na przykład ręce, którymi zagniata się ciasto.
-
ARTYKUŁ
Z tym przepisem zapoznała mnie teściowa. Kręciłam nosem, a później jadłam ją cały czas
Gdy chcemy przygotować deser, zazwyczaj chwytamy się najbardziej oczywistych przepisów. Na stołach lądują więc serniki, szarlotki i innego tego typu ciasta. By dodać trochę świeżości, wypróbuj teraz ten przepis. Wychodzi z niego taki deser, którego się nie spodziewasz.
-
ARTYKUŁ
Przepis na babkę piaskową sprzed czterdziestu lat. Słodka i miękka przez pięć dni
Jak zrobić najlepsze domowe ciasto w kilka chwil? Przekonałam się o tym w ostatnią sobotę. Przy okazji domowych porządków, wpadł mi w ręce stary i zniszczony zeszyt z przepisami mojej mamy. Z ciekawości zaczęłam go przeglądać i znalazłam przepis na babkę piaskową, który ma czterdzieści lat. Zrobiłam i przepadłam.
-
ARTYKUŁ
Bez pieczenia i długiego wyrabiania ciasta. Szarlotkę ze słoika robię na każdą okazję i zawsze smakuje
Pieczenie nie jest twoją mocną stroną, ale marzysz o klasycznych słodkościach? Postaw na szarlotkę ze słoika, która smakuje jak babciny placek. Obejdzie się bez skomplikowanych przepisów i cukierniczej katastrofy. Wystarczy ułożyć kolorowe warstwy w... słoiku!
-
ARTYKUŁ
Ciasto zebra zawsze robi furorę. Wystarczy połączyć dwie masy, by powstało cukiernicze dzieło sztuki
Zamiast po raz kolejny piec szarlotkę, czy serniki postaw na babciną klasykę. Ucierane ciasto zebra to efektowna propozycja, która na dodatek obłędnie smakuje. Przepis to przysłowiowa bułka z masłem, bo wystarczy połączyć słodkie masy, zapiec i udekorować słodką polewą.
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Soczysty schab na Wielkanoc zrobisz łatwo. Smaku nie da się zapomnieć
- Chcesz podkręcić atmosferę w swojej sypialni? Wypróbuj ten sposóbMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Postaw ją na stole, a zostanie uznana za lepszą niż gyros
- Czym można zagęścić sos bez mąki? Przyda ci się jedna rzecz
- Biała kiełbasa w tym wydaniu to mistrzostwo. Wszystko przez kremowy sos
- Kilka zasad wystarczy, aby cebula rosła bujna i zdrowa. Poznaj je
- Biała kiełbasa nie tylko w żurku. Podaj ją, a goście będą zachwyceni
- Ta sałatka smakuje o niebo lepiej niż jarzynowa. Idealna na Wielkanoc
- Jak wykorzystać wodę z parzenia kiełbasy w kuchni? Poznaj łatwe sposoby
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Babka wyborna
Babka wyborna
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Paszteciki z sardynek
Paszteciki z sardynek
-
PRZEPIS
- 1,0
- łatwy
- powyżej godziny
Podolska baba parzona
Podolska baba parzona
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Chocolate fudge cake
Chocolate fudge cake
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Torta di melle di mamma Carolina czyli szarlotka
Torta di melle di mamma Carolina czyli szarlotka
-
PRZEPIS
- 0,0
- trudny
- powyżej godziny
Tysiąc karteczek
Tysiąc karteczek
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Brownie
Brownie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Cobbler
Cobbler