-
ARTYKUŁ
Puszyste jak bichon frise ciasto drożdżowe. Zakochasz się od pierwszego kęsa!
Puszyste i wilgotne ciasto drożdżowe to deser, który idealnie pasuje do porannej kawy lub popołudniowej herbaty. Jest miękkie i delikatne, rozpływa się w ustach i gwarantuje niesamowite doznania smakowe. Dowiedz się, jak zrobić ten pyszny smakołyk.
-
ARTYKUŁ
Wyborne rogaliki drożdżowe na tłusty czwartek i popołudniową herbatkę. Nie można się im oprzeć
Rogaliki drożdżowe podawane z filiżanką herbaty to ciekawa odmiana od tradycyjnych pączków na tłusty czwartek. Te kruche ciastka ze słodkim nadzieniem z marmolady prawie natychmiast znikają z talerza - koniecznie sprawdź ten przepis, a się przekonasz.
-
ARTYKUŁ
Francuskie ciasto odchodzi w zapomnienie. Drożdżowe ślimaczki pachną i smakują jak najlepsza pizza
Masz ochotę na coś chrupiącego i obłędnie serowego? Ślimaczki drożdżowe a'la pizza to przekąska, która z talerzy znika w mgnieniu oka. Idealne na domówkę, wieczór filmowy czy niespodziewane wizyty znajomych. Przepis jest niezwykle prosty i poradzi sobie z nim nawet początkujący kucharz.
-
ARTYKUŁ
Ciasto drożdżowe, które rośnie prawie do nieba. Przyda się babciny trik z jajkami
Ciasto drożdżowe to według starszych pań świętość, którą opanować do perfekcji powinna każda szanująca się gospodyni. Oczywiście mistrzyniami ciast drożdżowych są nasze babcie i dziś właśnie mamy dla was klasyczny przepis, który nie może się nie udać. Co jest ważne? Czas, temperatura oraz pewien trik z jajkami.
-
ARTYKUŁ
Zapomnij o brudnych i zmęczonych dłoniach. Ta drożdżówka robi się sama, bez wyrabiania i czekania
Najlepsza drożdżówka na świecie wychodzi z tego przepisu. Delikatna, puszysta i mięciutka, a co najważniejsze - przygotujesz ją bez wyrabiania i godzin spędzonych w kuchni. Receptura Tomasza Strzelczyka sprawi, że w takiej wersji stanie się twoim ulubionym deserem.
-
ARTYKUŁ
Regionalny przysmak do barszczu i do bulionu. Jak zrobić kulebiak? Najważniejsze jest ciasto
Przepis na kulebiak pochodzi z Lubelszczyzny, ale bardziej lub mniej znany jest w całej Polsce. To pyszny, drożdżowy zawijas z wytrawnym farszem, który często serwuje się w Wigilię lub jako dodatek do czerwonego barszczu bądź esencjonalnych bulionów, lub rosołu. Przepis może wydawać się skomplikowany, ale to tak naprawdę bułka z masłem. Jak zrobić pyszny, puszysty i aromatyczny kulebiak? Podstawą jest ciasto - ważna jest zasada pół na pół.
-
ARTYKUŁ
Zapomnisz o szarlotce, wystarczy zrobić to ciasto. Spód nie opada, ale nadzienie to dopiero coś
Jeśli mówimy o jesieni to również o korzennych smakach i zapachach, szarlotkach i cynamonkach. Oprócz tak klasycznych wyborów nie można zapominać o równie smacznych, ale innych wypiekach. Każdy smakosz jabłek będzie błagać o ten przepis.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Ciasto fale Dunaju
Ciasto fale Dunaju
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Ciasto z jabłkami najlepsze
Ciasto z jabłkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Sernik z dwóch twarogów
Sernik z dwóch twarogów
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Beza z kremem cytrynowym
Beza z kremem cytrynowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Ciasto z polentą (zganci)
Ciasto z polentą (zganci)
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Stambulski borek z serem
Stambulski borek z serem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Panettone z kremem
Panettone z kremem