-
ARTYKUŁ
Nie wyciągaj garnka i zapomnij o gotowaniu. Te kluski leniwe robi się całkowicie inaczej
Kluski leniwe to tak kultowe danie, że ich smak z pewnością jest znany w każdym domu. W klasycznym przepisie, po ich uformowaniu lądują one do garnka z wrzątkiem i tam nabierają smaku. Tym razem ich przyrządzenie różni się od tego sposobu. Przyda się za to patelnia.
-
ARTYKUŁ
Zupa szczawiowa to prosty i arcy tani pomysł na smaczny obiad. Wiosną robię ją non stop
Zupa szczawiowa doskonale sprawdzi się na wiosenny obiad. Koniecznie przyrządź ją na bazie świeżego szczawiu - dzięki temu danie nabierze lekko kwaskowego, obłędnie pysznego smaku. Warto ją jeść nie tylko ze względu na walory smakowe, ale i zdrowotne.
-
ARTYKUŁ
Właśnie zjadłam najlepsze flaki w życiu. Jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że są bez mięsa
Flaki to bardzo popularne danie, które gości często na naszych stołach. Ich przygotowanie nie dla każdego jest łatwe i właśnie dlatego nie każdy decyduje się na ich zrobienie. Jednak ta wersja jest naprawdę prosta, a do tego smaczna. Po pierwszej zjedzonej misce chciałam zjeść cały gar.
-
ARTYKUŁ
Botwinka - zupa, która wiosną jest najpyszniejsza. Mój narzeczony zawsze dodaje żółty składnik
Na straganach i w marketach właśnie nieśmiało zaczęła pojawiać się botwinka, czyli coś, na co smakosze czekają cały rok. Młode liście buraka to podstawa najlepszej wiosennej zupy, która gotowały nam nasze babcie i mamy, kiedy słońce zaczynało mocniej świecić. Przepis na botwinkę jest banalny, ale warto go podrasować - mój ukochany wie, jak to zrobić.
-
ARTYKUŁ
Gdy robię ją w ten sposób, teściowa zawsze się nią zachwyca. Jest miękka i soczysta
Przyrządzanie mięs może być całkiem fajnym i ciekawym zajęciem. Wystarczy, że zastosujesz się do paru zasad, a będzie ono najpyszniejsze na świecie. Po spróbowaniu tego mięsa każdy zapyta o przepis. Przekonaj się!
-
ARTYKUŁ
Pierogi ruskie przy nich to marnota. Zrób pierogi "dwa w jednym" - farsz jest dużym zaskoczeniem
Pierogi rządzą światem i niemal każdy jego zakątek ma swój własny przepis na pierogi, które różnią się między sobą kształtem, farszem i przede wszystkim nazwą. Każdy z nas ma swój ulubiony przepis na pierogi, ale te, które dziś wam zaprezentujemy, jest naprawdę wyjątkowy, bo w pewien sposób łączy w sobie dwa dania. Ruskie i mięsne nawet nie mają do nich startu.
-
ARTYKUŁ
Babcia spod Lublina powtarzała, że to najlepsza zupa. Grzechem jest jej nie zrobić
Czy każda babci ma tajemne przepisy, które są szczególnie smaczne i wyjątkowe? Myślę, że na pewno i to właśnie te receptury są najbardziej cenne. Babcia spod Lublina przekazała przepis na zupę, która zasmakuje każdemu. Jest prosta, ale bardzo smaczna.
- Pokochali go Holendrzy, teraz podbija serca Polaków. Jak zrobić kapsalon?
- Przepis na ciasto na pizzę w kilka minut. Zagnieć, nałóż pyszności i upiecz
- Poznaj ten zawód! Lektor - Stara dobra szkoła pracy głosem. Rozmowa z Mirosławem Uttą lMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Nawet w cukierniach nie ma takiego ciasta. Jest jednym z najlepszych
- Jakie jest najgorsze mięso do rosołu? Może być skupiskiem pasożytów
- Zapomnij o gotowaniu. Te kluski leniwe robi się całkowicie inaczej
- Syrop z pędów sosny. Lek na kaszel rośnie w lesie, a wystarczy trochę cukru
- Piechociński zachwycony, grzyboznawcy tonują nastroje. "Jeśli będzie jak rok temu, to będzie dramat"
- Książulo spróbował kebaba od Filipa Chajzera. Wnioski? Niezbyt ciekawe
- Ta zupa szczawiowa jest tak dobra, że robię ją chociaż raz w tygodniu
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Grochówka klasyczna
Grochówka
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Gulyasleves
Gulyasleves
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Włoska pomidorowa
Włoska pomidorowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Zupa czosnkowa najlepsza
Zupa czosnkowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Krem pietruszkowo-gruszkowy
Krem pietruszkowo-gruszkowy
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Szaszłyki z ryby i cukinii
Szaszłyki z ryby i cukinii
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Sandacz w rieslingu
Sandacz w rieslingu