-
ARTYKUŁ
Tę szarlotkę będziesz robił codziennie. Gotowa w 15 minut, a do tego nie potrzebujesz piekarnika
Przyrządzanie szarlotki może się kojarzyć z czasochłonnym przygotowywaniem. Pierwsze trzeba wykonać ciasto, później zająć się owocami. Tym razem możesz zapomnieć o takich zajęciach. Ten deser będzie gotowy w ekspresowym tempie i nawet się przy tym nie zmęczysz.
-
ARTYKUŁ
Jabłecznik - przepis z "niczego", który dawniej uwielbiały gospodynie. Tak to się robiło w PRL-u
Jabłecznik - przepis na ciasto, które zwiastuje nadejście jesieni. Jeśli macie ochotę na nieco słodkości, ale w lodówce pustka, warto zainspirować się recepturą, która w "słusznie minionych czasach" biła rekordy popularności.
-
ARTYKUŁ
Jak zrobić idealne ciasto z jabłkami? Te składniki wystarczą do przyrządzenia przepysznego deseru
Przedstawiamy bardzo łatwy przepis na ciasto z jabłkami. Można je przyrządzić jedynie z pięciu składników. Wychodzi pyszne, delikatne i rozpływa się w ustach. Jeden składnik jest kluczowy - to dzięki niemu ciasto ma idealną strukturę.
-
ARTYKUŁ
Szarlotka "3 szklanki" robi furorę w każdej kuchni. Lepsza od tradycyjnej, bez zagniatania i jajek
Szarlotka uważana jest za deser, który nie ma sobie równych. Można ją znaleźć w każdej cukierni, kawiarni i w sklepie. Wiele osób robi ją również w domu, jednak cały ten proces często okazuje się wymagający. By przyspieszyć jej przygotowanie, zdradzamy ten przepis. Jest banalnie prosty.
-
ARTYKUŁ
Deser, który zrobisz w kilka chwil. Zastąpi popularne ciasto, a nawet będzie jeszcze smaczniejszy
Latem każdy pragnie zjeść coś, co można zrobić w kilka minut. Jest tak dlatego, bo jednak nikomu nie chce się stać długo przy garnkach. Aby zrobić deser, który będzie równie dobry jak z cukierni nie trzeba wiele. Wystarczą owoce i słodkie dodatki. Tym przepisem Ania Starmach pokazała, że to banalnie proste.
-
ARTYKUŁ
Zastosuj regułę trzech szklanek i zrób ciasto, które jest lepsze od szarlotki. Tak kremowe, że rozpływa się w ustach
Ciasta w naszych domach zakorzeniły się na dobre. Pieczenie ich na imprezy i przyjęcia jest już tradycją. Kultowe przepisy mogą się jednak przejeść, dlatego warto wspomóc się nowymi recepturami. To ciasto będzie świetnym zamiennikiem tradycyjnego jabłecznika. To istne cudo.
-
ARTYKUŁ
Banalnie prosty i szybki przepisz na szarlotkę według Ani Starmach. Tak dobrego ciasta dawno nie jadłaś
Kto nie lubi domowych słodkości? Najlepsze są te, które nie tylko smakują wyśmienicie, ale są również proste w przygotowaniu. Szarlotka z przepisu Ani Starmach jest dziecinnie prosta i będzie doskonałym pomysłem jako prezent na Dzień Matki.
-
Te kluseczki są tysiąc razy lepsze niż kopytka. Wystarczą trzy składniki
-
Najlepsza zupa na rosole to wcale nie pomidorowa. Weź ser i trochę czosnku
-
Tam, gdzie muzyka łączy się z wolnością. Idą za głosem serca i talentuMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Mój tata dodaje do kawy dwa dodatki. Wspomaga odporność i odchudzanie
-
Proziaki - przepis na bieszczadzkie smakołyki. Ważny jest odpowiedni nabiał
- Na imieniny zrobiłam roladki schabowe. Goście byli zachwyceni farszem
- Zdrowsza alternatywa dla masła i oleju. Jajecznica na nim wychodzi bosko
- Sekret idealnych naleśników? Magda Gessler radzi, by wymienić jeden składnik
- Szarlotka sypana - sprawdź, jak Ewa Wachowicz robi ekspresowe ciasto z suchych produktów
- Pokazał, jak wygląda jedzenie, które je polska policja. Ceny zwaliły z nóg
-
ARTYKUŁ
Banalnie prosta szarlotka sypana z orzechami. Zrobisz ją w zaledwie czterech krokach, a jej smak powali na kolana
Nie każdy czuje się w kuchni jak ryba w wodzie, jednak istnieją przepisy, których nie da się zepsuć. Znakomitym tego przykładem jest prosta i szybka do przygotowania szarlotka sypana. Przyszykowanie składników to kwestia kwadransa, a efekt końcowy powala z nóg. To najlepsze i najłatwiejsze ciasto domowe.
-
ARTYKUŁ
Jabłecznik z sernikiem to duet na miarę niebios. Kompozycja kwaśnych owoców z kremowym nabiałem to hit
Czasami wybór ulubionego ciasta nie jest rzeczą łatwą, wówczas warto przygotować duet nie z tej ziemi. Mowa tu o jabłeczniku z sernikiem, czyli obłędnej słodyczy, która smakuje i prezentuje się nietuzinkowo. Połączenie nabiału z kwaśnymi, jesiennymi owocami gwarantuje idealne proporcje i kremowe niczym chmurka wnętrze.
-
ARTYKUŁ
Zrezygnuj z masła w szarlotce. Wybierz inny składnik, a będzie równie dobra, ale tańsza
Szarlotka to jeden z ulubionych wypieków Polaków. Nic dziwnego, bo łączy w sobie słodycz ciasta z przyjemną kwaśnością dobrze dobranych jabłek. Zazwyczaj w przepisie na szarlotkę na liście składników widnieje masło. Można je je jednak śmiało zastąpić olejem rzepakowym. Wówczas nie dość, że nie będziemy musieli zawracać sobie głowy kruchym ciastem, to jeszcze będzie taniej.
-
ARTYKUŁ
Przepis na jabłecznik Ani Starmach. Słodka klasyka to prosty skład, jednak jabłka to niejedyny owoc
Domowe wypieki smakują najlepiej, a szczególnie gdy skład jest prosty, a przygotowanie ekspresowe. Przepis Ani Starmach na jabłecznik to mistrzowska słodycz, jednak jesienne owoce to nie jedyny dodatek. Odrobina nabiału i kwaśne przetwory idealnie komponują się z delikatnym ciastem.
-
ARTYKUŁ
Na Wielkanoc zaskocz gości słodką i pyszną szarlotką. Przepis mojej babci jest łatwiejszy niż myślisz
Które ciasto bezapelacyjnie kochają wszyscy? Według wielu to właśnie szarlotka. Przepis na nią jest prosty, czas przygotowania nie przyprawia o ból głowy, a do tego jest pyszna i smakuje jak u babci. Co lepsze, na Wielkanoc nada się równie idealnie co mazurek czy sernik.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Jabłecznik miodowy
Jabłecznik miodowy