-
ARTYKUŁ
Przepis na łazanki z kapustą i grzybami. Idealne na wigilijną wieczerzę. Z tym dodatkiem zrobią furorę
Łazanki z kapustą i grzybami to proste, a jednocześnie niezwykle smaczne i pożywne danie. Najczęściej przygotowuje się je w czasie świąt Bożego Narodzenia, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by cieszyć się nim również w innych terminach. Poniższy przepis sprawi, że wszystkim domownikom ślinka pocieknie na sam zapach potrawy.
-
ARTYKUŁ
Danie z kapusty i mięsa mielonego, ale to nie gołąbki. W tej odsłonie nie robi tego prawie nikt
Połączenie kapusty i mięsa mielonego jest bardzo popularne. Przede wszystkim robi się z niego smaczne gołąbki, które mają specjalne miejsce w sercu każdego z nas. Można również wykonać zupę gołąbkową, która jest równie smaczna. Tym razem stawiamy jednak na coś innego. To idealny przykład obiadu, który starczy nam na kilka dni.
-
ARTYKUŁ
Przepis na rozpływającą się w ustach kapustę zasmażaną. Dodaj mięsną wkładkę, a będzie jak u babci
Nic nie podkreśli tradycyjnego, polskiego obiad tak jak solidna porcja zasmażanej kapusty. Swojski klasyk warto jednak odpowiednio przygotować - nie obejdzie się bez mięsnej wkładki i kilku przypraw. Tę recepturę stosują najlepsze kucharki i gospodynie.
-
ARTYKUŁ
Babunia nauczyła mnie tego przepisu i powtarzała, że mięso to klucz. Do dziś się do tego stosuję
Polska kuchnia bogata jest w dania pełne smaku i aromatu. Dodatkowo można w niej znaleźć ciekawe połączenia smakowe, które później co jakiś czas powtarzane są w naszych domach. W dużej liczbie receptur powtarza się jeden składnik, a mianowicie kapusta. Tym razem również ją wykorzystamy, by zrobić danie jak od babci.
-
ARTYKUŁ
Jak zrobić wigilijną kapustę z grzybami, aby nie była gorzka? Mamy na to sprawdzone sposoby
Kapusta z grzybami i grochem to typowa potrawa wigilijna. Przed Wami dwa przepisy na świąteczną kapustę. W artykule wyjaśnimy także symbolikę dania i przypomnimy, dlaczego ją serwowano i jakie miała znaczenie.
-
ARTYKUŁ
To ulepszona wersja kapuśniaku babci. Gdy go jej podasz spadnie z krzesła. Jest znakomity!
Zupa wykonana z kiszonej kapusty jest nam bardzo dobrze znana. Dodaje się do niej wiele przypraw, a także swoją kiełbasę. Ten oto przepis został zmodyfikowany, co okazało się być bardzo dobrym ruchem. Teraz ta zupa zyskała na smaku i jest obłędna.
-
ARTYKUŁ
Kapusta z grzybami to przepis babci nie tylko na Wigilię. Moja rodzina zajada się nią cały rok
Kapusta z grzybami to w mojej rodzinie totalny hit. Uwielbiamy ją, bo babcia zawsze świetnie ją przygotowuje. Robi to z własnego przepisu i za każdym razem wychodzi idealnie kwaśna i pieprzna. Oto sposób babci na kapustę z grzybami.
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Jakie jest najgorsze mięso do rosołu? Może być skupiskiem pasożytów
- Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Inne receptury się chowają
- Dostałam przepis i zabrakło mi słów. Zawartość garnka zniknęła w 5 minut
- Nadchodzi nowy imprezowy hit. Zrób, a goście będą cię błagać o przepis
- Masz ochotę na kotleta? Zapomnij o schabowym i wybierz ten przepis
- Zamiast wymyślnego ciasta, jak z cukierni robię taki deser w każdą sobotę. Pasuje do wszystkiego
- Przygotuj schab na niedzielę w taki sposób, a przez całe lato nie wrócisz do zwykłych kotletów
- Na pizzę, do chleba i do ogrodu. Naturalne rozwiązanie dla roślin w twoim ogrodzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną
Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Wietnamska zupa z rostbefem
Wietnamska zupa z rostbefem
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Hamburger z indykiem i sałatką coleslaw
Hamburger z indykiem i sałatką coleslaw
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Kaczka stir-fry z gryczanym makaronem soba
Kaczka stir-fry z gryczanym makaronem soba
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Karkówka po chińsku
Karkówka po chińsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Pierogi z kapustą i grzybami - Tajniki Szefa Kuchni
Oto pierogi z kapustą i grzybami według szefa kuchni Kuby Korczaka. Z takich pierogów będzie dumna nawet najbardziej wymagająca i przywiązana do tradycji babcia. Nie oprze im się także wybredna ciotka. Zresztą trudno krytykować z pełną buzią.
-
PRZEPIS
- 0,0
- trudny
- do 30 minut
Pstrąg w liściach kapusty
Pstrąg w liściach kapusty
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Sajgonki
Sajgonki