-
ARTYKUŁ
Smażony kurczak wychodzi suchy jak żarty w Familiadzie? Pewnie popełniasz dwa błędy
Kurczak to chyba najczęściej wybierane mięso na obiad i nie tylko. Jednak okazuje się, ze jego obróbka jest łatwa tylko w teorii. Kiedy na przykład chcemy go usmażyć do sałatki lub jakiegoś dania z ryżem albo makaronem, mięso czasem wychodzi suche i pozbawione smaku. Jeśli miewasz taki problem, zwróć uwagę na dwie rzeczy. Jedna z nich dotyczy sposobu smażenia.
-
ARTYKUŁ
Pod żadnym pozorem nie dodawaj tych części z kurczaka do rosołu. Może stać się toksyczny
Rosół to tradycyjna polska zupa, która jest jednocześnie jedną z najpopularniejszych zup. Jej przygotowanie nie jest trudne, jednak wymaga czasu. Okazuje się też, że dodając te części tuszy z kurczaka do rosołu, można popełnić błąd, który będzie fatalny w skutkach. Jak tego uniknąć?
-
ARTYKUŁ
Panierka na mięsie to już przeżytek, lepiej zrobić je w ten sposób. Ta metoda jest nie do podrobienia
Co zazwyczaj znajduje się na obiadowym talerzu? Ziemniaki, surówka i element obowiązkowy, czyli mięso. Jednak tym razem zamiast schabowego i mielonego warto ułożyć na nim ten kawałek kurczaka. Zrobienie go gwarantuje głosy zachwytu i zapewniamy, że będziesz go przyrządzać częściej niż raz w tygodniu.
-
ARTYKUŁ
Jak prawidłowo rozmrozić kurczaka? Ekspert wyjaśnia. Popularny błąd może skutkować zatruciem
Zawsze warto mieć w zamrażalniku porcję mięsa, gdy nie mamy czasu na zakupy lub zjawią się niespodziewani goście, a w lodówce tylko światło. Jednak rozmrażanie mięsa wcale nie jest tak proste, jak nam się wydaje, o ile chcemy to zrobić dobrze i się nie zatruć. Ekspert do spraw żywienia wyjaśnił na TikToku, jak prawidłowo rozmrozić kurczaka. Na pewno co drugi z was popełniał błąd.
-
ARTYKUŁ
Na samą myśl o kurczaku w tej wersji zacznie cieknąć ci ślinka. Mięso, grzyby i regionalny ser to trio idealne
To danie pokocha każdy niezależnie od wieku. Łączy w sobie to, co najlepsze jest w kuchni polskiej. Połączenie mięsa, sera i grzybów zaskoczy każde podniebienie i sprawi, że inne wersje nie będą już tak smaczne.
-
ARTYKUŁ
Kurczak w jesiennym wydaniu, czyli soczyste roladki z marchewką i porem. Ten duet wypada obłędnie
Domowe menu pogrążą się w nudzie, a na stole goszczą cały czas te same dania? Zapomnij o tradycyjnych przepisach i postaw na soczystego kurczaka w anturażu warzyw. Wystarczy hojnie nadziać mięso marchewką, porem oraz dodatkiem nabiału. Efekt wow jest gwarantowany - zapewniamy, że goście i domownicy będą błagać o dokładkę.
-
ARTYKUŁ
Suchy kurczak pozbawiony smaku to przeszłość. Ten rozpływa się w ustach, a sosu pozazdrości każdy szef kuchni
Piersi z kurczaka goszczą na naszych stołach pod wieloma postaciami. Można je wykonać na różne sposoby, ale to najprostsze mogą okazać się najsmaczniejsze. Przygotowując obiad z tej receptury na pewno nie zawiedziesz się na smaku, a mięso wykonane w tym sosie będzie delikatne i soczyste.
-
Pazibrodą zajadała się radomska biedota. To danie musi wrócić na stoły
-
Ten farsz do pierogów w trzy minuty zniewala. Zapomnisz o mięsie i grzybach
-
Wielu młodych Polaków ma ten problem. Rozwiązanie jest prosteMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
To najlepsze ziemniaki, jakie jadłam. Nie zapomnij o tym dodatku
-
Grzech nie zrobić takiej przekąski. Idealna do jesiennej herbaty i kawy
- Soczyste mięso w domowym sosie. Każdy będzie chciał dokładkę
- Kuchnia regionalna z Magdą Gessler. Lasowiackie gołąbki to niebo w gębie
- Grzybiarze mogą dostać mandat, jeśli złamią ten zakaz. Lekkomyślne działanie
- Marzą ci się ziemniaki jak z ogniska? Zrobisz takie bez rozpalania ognia
- "Widzisz brzozy? Wchodź!". Pod jakimi drzewami szukać grzybów? Rady grzybiarzy
-
PRZEPIS
- 1,0
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Zapiekanka kętrzyńska
Zapiekanka kętrzyńska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Ferkase - kura w białym sosie
Ferkase - kura w białym sosie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Mole poblano z kurczakiem najlepsze
Mole poblano z kurczakiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Kurczak z tropikalną glazurą
Kurczak z tropikalną glazurą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Kurczak duszony z nowalijkami
Kurczak duszony z nowalijkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Udka kurczaka w żurawinie
Udka kurczaka w żurawinie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ostra zupa z awokado
Ostra zupa z awokado