-
ARTYKUŁ
Nie musisz kupować. Masło klarowane zrobisz bardzo łatwo, ale zapamiętaj tę zasadę
Masło klarowane to zdecydowanie jeden z produktów, które absolutnie muszą się znaleźć w każdej kuchni. Nadaje potrawom przyjemny aromat i jest jednym z najzdrowszych tłuszczów do smażenia. Nie musisz jednak kupować gotowego masła klarowanego, bez najmniejszego problemu zrobisz je w domu. Zapamiętaj jednak ważną zasadę.
-
ARTYKUŁ
Weekend bez niego nie istnieje. Ziołowy chlebek robię na dwie blaszki. Znikają nawet okruszki
Są takie przepisy, które mimo tego, że przygotowujemy regularnie, nie nudzą się nawet odrobinę. W moim przypadku jest to przepis, który robię co weekend od wielu lat. Chlebek ziołowy to gratka dla miłośników pieczywa i wspólnego podjadania podczas spotkań ze znajomymi lub przy filmowym seansie. Jak go zrobić? Jak chlebek, to i masło - nie żałuj go.
-
ARTYKUŁ
Od teraz nie użyjesz klasycznego masła. Kanapka z szynką będzie lepsza z tym smarowidłem
Robiąc kanapki każdy używa klasycznego masła i nie pomyśli nawet o tym, aby zamienić je na coś innego. Ja to zrobiłam i dzięki temu powstało to smarowidło. Teraz używam go każdego dnia, a kanapki stały się o niebo lepsze.
-
ARTYKUŁ
Homla znowu obniża ceny! Ten gadżet musi być w każdej lodówce. Podobne w Sinsay i Ikea
Każdy z nas urządza swój dom i przestrzenie według własnego gustu, ale pewnie wiele osób się ze mną zgodzi, że niektóre elementy są wręcz obowiązkowe. Takim elementem jest na przykład ten gadżet, który świetnie sprawdzi się w wielu domach. Moim zdaniem powinien być w każdej lodówce i można go dorwać w przystępnej cenie. Jeśli dalej go nie masz, to nic straconego, ponieważ te sklepy mają to w najlepszej jakości.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Zupa ziemniaczana z bryndzą
Zupa ziemniaczana z bryndzą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Wątróbka po wenecku
Wątróbka po wenecku
- Makowiec już ci się przejadł? Zrób gwiazdę makową. Istne arcydzieło
- Nie robię już pasty z makreli. Wybieram dużo smaczniejszą rybę wędzoną
- Nie masz pomysłu na świąteczny prezent dla najmłodszych? Sprawdź nasz prezentownik z inspiracjami MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Nie mocz grzybów w wodzie, jest lepszy sposób. Będą delikatniejsze
- Przepis na miodownik. Najlepsze ciasto na święta z obłędnym kremem
- To quiz kulinarny na P! Tylko mistrzowie kuchni zgarną tu okrągłe 10/10
- To quiz kulinarny na P! Tylko mistrzowie kuchni zgarną tu okrągłe 10/10
- Co się dzieje z cenami karpia? Różnicę widać gołym okiem
- Mają metali więcej niż na złomie. Polacy wciąż kupują te niezdrowe ryby
- Co wyciągnie sól z zupy? Owoc na pewno masz w kuchni. Szybko ją uratuje
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Młode marchewki i buraki pieczone w soli z sosem ziołowym
Młode marchewki i buraki pieczone w soli z sosem ziołowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Croque madame
Croque madame
-
PRZEPIS
- 1,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pampuchy klasyczne
Pampuchy
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Ciasto fale Dunaju
Ciasto fale Dunaju