-
ARTYKUŁ
Jak prawidłowo rozmrozić kurczaka? Ekspert wyjaśnia. Popularny błąd może skutkować zatruciem
Zawsze warto mieć w zamrażalniku porcję mięsa, gdy nie mamy czasu na zakupy lub zjawią się niespodziewani goście, a w lodówce tylko światło. Jednak rozmrażanie mięsa wcale nie jest tak proste, jak nam się wydaje, o ile chcemy to zrobić dobrze i się nie zatruć. Ekspert do spraw żywienia wyjaśnił na TikToku, jak prawidłowo rozmrozić kurczaka. Na pewno co drugi z was popełniał błąd.
-
ARTYKUŁ
Przepis na potrawkę z kurczaka, czyli smaczny i szybki obiad z mięsem, warzywami i ryżem
Przepis na potrawkę z kurczaka nie jest wcale tak skomplikowany, jak mogłoby się wydawać. To w gruncie bardzo proste danie, wykorzystujące mięso, które zostało np. z rosołu, warzywa oraz bukiet ziół i przypraw, nadających potrawie niezwykłego aromatu. Jak przygotować pyszną potrawkę z kurczaka?
-
ARTYKUŁ
Polędwiczki wieprzowe wychodzą suche i gumowate jak stare filcoki? Pewnie popełniasz dwa podstawowe błędy
Polędwiczki wieprzowe to zawsze świetny pomysł - idealne na codzienny obiad i ważną uroczystość. Duszone w sosie własnym albo w sosie kurkowym to prawdziwa eksplozja smaku, chyba że wyjdą twarde, gumowate i trudne do pogryzienia. Dziś podpowiemy, jak zrobić polędwiczki wieprzowe, żeby były mięciutkie i soczyste. Chodzi o dwie czynności - ich nie wolno wykonywać.
-
ARTYKUŁ
Takiego mięsa nigdy nie jadłeś. Z przepisu Strzelczyka jest bezkonkurencyjne. "Takie pyszne, że normalnie obłęd"
Mięsne kąski uwielbiane są przez wiele osób. Kawałki kurczaka, mięsa mielonego czy karkówki dodaje się do prawie każdego dania i zawsze smakują rewelacyjnie. Tym razem Tomasz Strzelczyk pokazał, jak zrobić obiad, który zamykany jest w słoiku. Jego smak to czysta poezja.
-
ARTYKUŁ
Rozmrażasz mięso i zauważasz charakterystyczne plamy? Sprawdź, czy taki produkt zdaje test jakości
Mrożenie to sprawdzana metoda przechowywania produktów oraz sprytny sposób na przedłużenie jakości bez utraty witamin, minerałów, a także smaku. Co, jednak gdy po rozmrożeniu na kawałkach mięsa ukazują się charakterystyczne białe plamy? Sprawdź, czy taka porcja nadal się nadaje do spożycia, czy powinna trafić do kosza.
-
ARTYKUŁ
Gotowe w kilka chwil, a z talerzy znikną jeszcze szybciej. Bez tego sosu mięso będzie do niczego
Szukasz prostego przepisu na obiad, przy którym nie spędzisz wiele czasu? Jeśli tak, to trafiłeś idealnie. Właśnie z tej receptury uzyskasz soczyste kawałki mięsa, które uraczone są dodatkiem aksamitnego sosu. Trudno o coś smaczniejszego.
-
ARTYKUŁ
"Kiełbasa prymasa", czyli najlepsze mięso ze słoika. Dzięki metodzie trójki będzie stać w piwnicy latami
"Kiełbasa prymasa" to nie jest tajny przepis wysokiego rangą duchownego, a sposób na najlepsze mięso ze słoików, który może mieć nawet sto lat. Jak zrobić kiełbasę do słoików, żeby przetrwała w piwnicy długie miesiące? Ważna jest oczywiście dobra jakość produktów i jedno trudne słowo.
-
To konkurencja dla jarzynowej. To połączenie składników zwala z nóg
-
Lewandowska wie, jak zrobić pyszne racuchy. Dodaje do nich ten składnik
-
Back to school, back to jesień, back to chandra i zmęczenie. Powrót stresu czas start!MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
To ciasto znane jest od pokoleń. Wyjdzie, gdy użyjesz specjalnej metody
-
Pokłóciłam się z mamą o kotlety. Ile dodać jajek do mielonych?
- Lukier - przepis na idealną polewę. Wypróbuj patent cukierników
- Sok z tych owoców bije na głowę sok z malin i aronii. Ma piękny kolor
- Kiedy teściowa wpada, zawsze podaję to ciasto. Jest szybkie i długo wilgotne
- Kiedyś była najpopularniejszą dietą. Czy słusznie? Dietetyk punktuje
- Panierowane pomidory to hit na smaczną, pożywną i błyskawiczną kolację
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Dolmadakia
Dolmadakia
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Beszamel podstawowy
Beszamel
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Gulyasleves
Gulyasleves
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pieróg kornwalijski
Pieróg kornwalijski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Karbinadle z młodą kapustą
Karbinadle z młodą kapustą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Masło tymiankowo-czosnkowe
Masło tymiankowo-czosnkowe