-
ARTYKUŁ
Jak przyrządzić mielone, żeby były soczyste? Wypróbuj ten trik z bułką, to prawdziwy game changer
Co dodać do kotletów mielonych, aby po usmażeniu były miękkie i soczyste? Mięso dobrze jest połączyć z czerstwą bułką namoczoną w mleku. Dzięki niej kotlety będą miały właściwą konsystencję i delikatny smak.
-
ARTYKUŁ
Kotlety mielone z piekarnika - wystarczy połączyć mięso z warzywami, uformować kształt i zapiec
Zapomnij o smażeniu kotletów na głębokim tłuszczu, znamy zdrowszą i o wiele lżejszą alternatywę! Mowa tu o pieczonych mielonych prosto z piekarnika - wystarczy zmielić mięso, połączyć z warzywami i dodatkami, uformować kształt i zapiec w naczyniu żaroodpornym. Oryginalny smak i ekspresowe przygotowanie są gwarantowane.
-
ARTYKUŁ
Jakie mięso na gulasz? Bez względu, czy wybierasz wołowy, czy wieprzowy, zwróć uwagę na dwie kluczowe kwestie
Gulasz to danie o wielu twarzach, które pozwala kucharzowi na szereg możliwości. Jednak bez znaczenia, czy mamy w planach tradycyjny gulasz węgierski, czy na przykład gulasz wieprzowy z grzybami, warto wiedzieć, co wybrać przy ladzie sklepu mięsnego. Czy każde mięso nadaje się na gulasz? Jak wybrać najlepsze i czy sposób krojenia ma znaczenie? Chętnie wszystko wyjaśnimy.
-
ARTYKUŁ
Pierogi z mięsem z rosołu. W ten sposób wykorzystasz wszystkie składniki - esencja smaków gwarantowana
Domowy rosół to rarytas, który gości na wielu stołach przynajmniej raz w tygodniu, warto jednak wiedzieć, że składniki, z których powstaje, mogą przydać się do innych dań. Mowa tu o pierogach z mięsem z tradycyjnej zupy. Odpowiednio doprawiony farsz zamknięty w delikatnym cieście to klasyka, z którą trudno konkurować.
-
ARTYKUŁ
Strogonow przepis na ciepłe danie z wołowiną i pieczarkami. Wersja na ostro
Strogonow to danie, które przed laty było bardzo popularne. Najczęściej przyrządzano je na różne prywatki, czy sylwestra jako potrawa na gorąco. Jest niezwykle sycące i pyszne. Nasz przepis jest wyjątkowy i nieco pikantny. Jak go przygotować? Ważna jest wołowina dobrej jakości.
-
ARTYKUŁ
Soczyste, chrupiące i aromatyczne żeberka. Prosty przepis Jakuba Kuronia. Goście będą prosić o dokładkę
Żaden grill nie może obyć się bez pieczonych żeberek. Niestety, na sezon grillowy musimy jeszcze trochę poczekać. Nie oznacza to jednak, że nie możemy równie aromatycznych i soczystych żeberek przyrządzić w domowych piekarniku. Jakub Kuroń doskonale wie, jak szybko i prosto przygotować mięso do pieczenia.
-
ARTYKUŁ
Domowy pulled pork, czyli uczta dla mięsożerców. Odkryłam najlepszą mieszankę przypraw - jedna może zdziwić
Pulled pork to po prostu łopatka wieprzowa pieczona przez długi czas w niskiej temperaturze. Potrawa pochodzi z kuchni amerykańskiej, gdzie jest składnikiem kanapek i burgerów, a przygotowanie jest banalne. Ostatnio postanowiłam wypróbować przepis i pokombinowałam z przyprawami. Niechcący wyszła mi mięsna rozpusta.
-
Polska zupa najgorszą na świecie. Ktoś zaskoczony? Nawet Polacy jej nie lubią
-
Kruche ciasto - przepis, którego używają cukiernicy. Chodzi o proporcje
-
Kąpiel to nie tylko świetna zabawa! W wannie maluch może też nauczyć się wielu umiejęt-ności! Oto kilka propozycji, jak połączyć radosną zabawę z pożyteczną nauką.MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Prostszego przepisu na oponki nie znajdziesz. Zrobisz je w kilka chwil
-
Awokado: jak jeść, aby wykorzystać maksymalnie jego dobroczynne działanie?
- Przepis na marchewkowiec. Obłędnie pyszna fit wersja
- Umyj piekarnik w ten sposób, a zawsze będzie lśnił jak nowy
- Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Cukiernicy mają sprawdzoną metodę i złote proporcje: jeden i dwa razy pół
- Kruche faworki w zasięgu ręki. Zasada 1:100 świetnie sprawdza się w kuchni
- Tęsknisz za młodą kapustą? Nie musisz czekać do czerwca - pomoże prosty przepis z pekinką. Smak niemal identyczny
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Dolmadakia
Dolmadakia
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Beszamel podstawowy
Beszamel
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Gulyasleves
Gulyasleves
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pieróg kornwalijski
Pieróg kornwalijski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Karbinadle z młodą kapustą
Karbinadle z młodą kapustą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Masło tymiankowo-czosnkowe
Masło tymiankowo-czosnkowe