-
ARTYKUŁ
Po pierwszym kęsie poczujesz, że jest lepszy od innych. Ten kurczak jest moim numerem jeden
Kurczak to popularny wybór mięsa, gdy decydujemy się zrobić obiad. Jego smak jest nam bardzo dobrze znany. Nie wymaga czasochłonnej obróbki termicznej, a dodatkowo idealnie komponuje się ze wszystkimi innymi składnikami. By był jeszcze smaczniejszy, dodaj do panierki ten składnik. Będzie chrupiący i aromatyczny.
-
ARTYKUŁ
Hot-dog w polskim wydaniu. Zamień zwykłą bułkę na to chrupiące pieczywo, a wyjdzie niebo w gębie
Czosndog to pyszne połączenie soczystej parówki i chrupiącej bagietki czosnkowej. Przekąskę można wzbogacić o ulubione dodatki, takie jak ser, ogórek czy cebulkę. Zapiekany w piakarniku hot-dog po polsku smakuje obłędnie. Jak go zrobić?
-
ARTYKUŁ
Zrobiłam raz i już nie robię inaczej. Sekretem chrupkości tej ryby jest ciasto
Czy ryba to mięso? Oczywiście, jednak możesz spokojnie zjeść ją w wyjątkowym dniu, jakim jest piątek, czy jakikolwiek dzień postny. Nie musisz stawiać jednak na nudne, klasyczne danie, dlatego z pomocą przyjdzie ci ryba w cieście naleśnikowym. Będzie chrupiąca z zewnątrz i soczysta w środku.
-
ARTYKUŁ
Jak panierka, to tylko z bułki tartej? Bzdura. Fileta obtaczam tylko w tym produkcie i wychodzi mega chrupiący
Chrupiące kotlety z kurczaka uzyskamy dzięki genialnej panierce. Nie chodzi jednak wcale o bułkę tartą czy pokruszone płatki kukurydziane, a o... wiórki kokosowe. Choć taki pomysł może się wydawać nietypowy, zapewniamy, że efekt finalny będzie powalał na kolana.
-
ARTYKUŁ
Gotowanie go potrwa 10 minut, a smak i delikatność to obłęd. Taki schab musi pojawić się na stole
Schab gotowany to uczta dla wszystkich, którzy uwielbiają mięso. Wykonanie go jest banalnie proste, ale aby wyszedł, musisz wykazać się dokładnością. Bardzo ważne są w nim składniki i sposób gotowania. Jeśli się do tego zastosujesz, gwarantujemy, że jego smak zachwyci nawet najbardziej wybrednego członka rodziny.
-
ARTYKUŁ
Najlepsze restauracje nie mają tak dobrego burgera. Bliscy ustawią się w kolejkę, gdy go zobaczą
Burgery zazwyczaj zamawiamy z lokali, którym bardzo dobrze ufamy. Mało kto sięga po przepis i postanawia wykonać je samodzielnie. To wielki błąd, bo dzięki tej recepturze wychodzi najlepszy burger, jakiego można zjeść. To zasługa mięsa, które robi wrażenia na każdym.
-
ARTYKUŁ
Każdy, kto ich próbuje, prosi o dokładkę. Soczyste mięso i aromatyczny sos to idealne połączenie
Swego czasu to danie było podawane w moim rodzinnym domu co tydzień. Później o nim zapomniano, lecz znowu wraca do łask. Wyróżnia je aromatyczny sos, a także miękkie i pełne smaku mięso. Pamiętam, że trzeba było robić podwójną porcję, bo każdy miał ochotę na dokładkę.
- Babka cytrynowa siostry Anastazji to niebo w gębie. Zniknie w dzień
- Soczysty schab na Wielkanoc zrobisz łatwo. Smaku nie da się zapomnieć
- Chcesz podkręcić atmosferę w swojej sypialni? Wypróbuj ten sposóbMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Jak zredukować wodę w sosie? Wypróbuj ten prosty sposób
- Postaw ją na stole, a zostanie uznana za lepszą niż gyros
- Wielkanocny majonez własnej roboty. Obłędnie podbija smak potraw
- Jajka na Wielką Niedzielę. W takim wydaniu będą zjedzone na samym początku
- Na to patrz, gdy kupujesz białą kiełbasę. Katarzyna Bosacka radzi, którą wybrać. "Coś za coś"
- Jajka grzybki to hit Wielkanocy. Wyglądają obłędnie i ekspresowe
- Kiedy dodajesz liście laurowe do rosołu? Minuta nieuwagi i po zupie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Konfitura śliwkowa do mięs
Konfitura śliwkowa do mięs
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Mięsa pieczone
Mięsa pieczone
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Pastisio czyli zapiekane rigatoni z mięsem mielonym
Pastisio czyli zapiekane rigatoni z mięsem mielonym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Polędwiczka cielęca z sosem rabarbarowo-miętowym
Polędwiczka cielęca z sosem rabarbarowo-miętowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kurczak piccata
"Co dziś na obiad?" to pytanie dobrze znane każdej domowej kucharce i kucharzowi. No więc dziś polecamy kurczaka piccata, czyli najpopularniejsze mięso w baaardzo ciekawej wersji.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Pikantny koreański kociołek z różnymi rodzajami mięsa
Pikantny koreański kociołek z różnymi rodzajami mięsa
-
PRZEPIS
- 2,0
- łatwy
- do 30 minut
Naleśniki budyniowe
Naleśniki to jedno z tych dań, które lubi praktycznie każdy. No bo do środka można włożyć i twaróg, i owoce, kapustę, szpinak i mięso. Można też kombinować z samym ciastem, na przykład dodać do niego budyń. Kto wam zabroni? My na pewno nie - jesteśmy zajęci zajadaniem.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Sos cumberland
Sos cumberland