Co gotujemy?
    Rodzaj dania
    Kuchnia
    Dieta
    Okazja
    Trudność
    Czas przygotowania
    więcej filtrów
    mniej filtrów
    • 
                                Tort naleśnikowy, czyli pasticcio di frittate
    • 
                                Naleśniki z pokrzywami
    • 
                                Naleśniki budyniowe

      PRZEPIS

      • 2,0
      • łatwy
      • do 30 minut

      Naleśniki budyniowe

      Naleśniki to jedno z tych dań, które lubi praktycznie każdy. No bo do środka można włożyć i twaróg, i owoce, kapustę, szpinak i mięso. Można też kombinować z samym ciastem, na przykład dodać do niego budyń. Kto wam zabroni? My na pewno nie - jesteśmy zajęci zajadaniem.

    • 
                                Racuchy piwne z jabłkami
    • 
                                Stek z tuńczyka z risottem i borowikami

      PRZEPIS

      • 0,0
      • średni
      • powyżej godziny

      Stek z tuńczyka z risottem i borowikami

      Szczepan Orczykowski - Kucharz-cukiernik we wrocławskim hotelu Sofitel. Kręci go szybkie podejmowanie decyzji w kuchni. Z wykształcenia jest cukiernikiem. Miłością do słodkości zapałał dzięki wujkowi, który pracował w cukierni. Pierwszym daniem przyrządzonym przez Szczepana w dzieciństwie były naleśniki. W Sofitelu jest od trzech lat, wcześniej pracował m.in. w Dworze Polskim we Wrocławiu. Podkreśla, że jego pierwszy zawód bardzo pomaga mu w gotowaniu, często przenosi cukiernicze pomysły na grunt kuchenny. Stara się łączyć różne smaki i techniki, zwłaszcza kuchni polskiej i azjatyckiej. Uwielbia ryby i owoce morza. Najbardziej cieszą go miłe reakcje ludzi na jedzenie, które przygotowuje.

    • 
                                Bulgoczące naleśniki
    • 
                                Galettes Bretonnes

      PRZEPIS

      • 0,0
      • łatwy
      • do 30 minut

      Galettes Bretonnes

      Kiedy ukochany mówi ci, że nie będzie jadł naleśników na śniadanie, ty robisz mu Galettes Bretonnes, a on zjada je ze smakiem i chce takie same na obiad.