-
ARTYKUŁ
Podlaskie pierogi robią furorę. Zamiast twarogu znajdziesz w nich inny, chrupiący składnik
O pierogach można rozmawiać godzinami. Jedzenie ich to dla wielu z nas czysta przyjemność, w dodatku, że można zasmakować ich wielu wersji. Najczęściej spotykane to te z ziemniakami i serem, grzybami, czy kapustą. Tym razem prezentujemy podlaską wersję.
-
ARTYKUŁ
Te pierogi to obłędny rarytas rodem z Podlasia. Wyróżnia je aromatyczny farsz i chrupiąca skórka
Pierogi zajmują szczególne miejsce w tradycyjnej, polskiej kuchni. Najpopularniejsze są z serem, mięsem, a w sezonie letnim te z owocami. Co, jednak gdyby postawić na regionalną wariację? Podkarpackie gospodynie nadziewają hojnie ciasto oryginalnym farszem, a na koniec dbają o chrupiącą skórkę - te dwa czynniki tworzą prawdziwą ucztę wszystkich zmysłów.
-
ARTYKUŁ
Te pierogi deklasują wszystkie inne. Babcia zawsze robi je na Wielkanoc
Święta bez pierogów nie istnieją. Jeśli chcemy zabłysnąć, powinniśmy eksperymentować. Ten wyborny farsz do pierogów, o którym mało kto wie, to prawdziwy hit. Kiedy moja babcia je zrobiła, oszaleliśmy. Nic nie smakuje podczas świąt wielkanocnych tak bardzo, jak to połączenie.
-
ARTYKUŁ
Pierogi prosto z Podlasia. Zapomnij o nudnej wersji, te smakują o niebo lepiej przez chrupiąca skórkę
Kultowym daniem, którym możemy się pochwalić jako Polacy, są oczywiście pierogi. Jak się jednak okazuje, na Podlasiu nieco urozmaicono tradycyjną wersję. Cebulniki są o niebo lepsze i znacznie bardziej chrupiące od ruskich czy pierogów z owocami. Kluczem do sukcesu jest soczysty farsz, który bazuje na swojskich produktach.
-
ARTYKUŁ
Ciasto na pierogi będzie jędrne i elastyczne. Babcia mi włożyła do głowy ważną zasadę
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Wbrew pozorom to wcale nie jest taka łatwa sprawa. Nic bowiem tak nie psuje frajdy z gotowania, jak twarde jak bryła lub rwące się ciasto. Jeśli mieliście taki problem, z chęcią podpowiem wam jak zrobić ciasto na pierogi. Kluczem jest ważna zasada - jeden składnik powinien być zabroniony.
-
ARTYKUŁ
Gdy robię pierogi, zawsze zostaje sporo ciasta, a farszu już nie ma. Przygotowuję z niego coś pysznego
Pierogi to danie, którym Polacy zajadają się w najlepsze. Nic dziwnego, ponieważ jest obłędnie pyszne. Często zdarza się jednak, że podczas lepienia pierogów braknie farszu, a zostaje ciasto. Mam sposób na to, co zrobić, by nie marnować tego ciasta. A nawet dwa.
-
ARTYKUŁ
Mąka mące nierówna! Już wiem, jak dobrać najlepszą mąkę do pierogów, ciast, czy pizzy
Mąka to jeden z najbardziej podstawowych produktów spożywczych, używanych na co dzień w niemal każdym domu. To składnik wielu potraw i przekąsek, warto jednak wiedzieć, który typ mąki sprawdzi się w danej sytuacji najlepiej.
- Kilka zasad wystarczy, aby cebula rosła bujna i zdrowa. Poznaj je
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Wypróbuj nową linię gadżetów, by zadbać o siebie i osiągnąć przyjemność. Nieważne czy solo, czy w parzeMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Jak zredukować wodę w sosie? Wypróbuj ten prosty sposób
- Kiedy dodajesz liście laurowe do rosołu? Minuta nieuwagi i po zupie
- Ciasto z galaretką na Wielkanoc. Ten deser to hit! Przygotuj go na święta wielkanocne i zaskocz rodzinę
- Żaden wypiek nie równa się z tym. W kilka minut zniknie cała blacha
- Znamy najlepszy majonez. Fajni jednej marki mogą być rozczarowani
- Zwyciężczyni "MasterChefa" pokazała, jak zrobić wyjątkowy majonez. Zdradziła swój sekret
- Babka wielkanocna najlepiej smakuje w towarzystwie bliskich. Jak ją zrobić, aby była puszysta i wilgotna?
-
PRZEPIS
- 2,5
- średni
- do godziny
Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierożki z gruszką, serem i pomidorami
Pierożki z gruszką, serem i pomidorami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pierogi ruskie tradycyjne
Pierogi ruskie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Manty z serem
Czy zastanawiałeś się co w swoim pakunku nosił Włóczykij? Naszym zdaniem miał tam jedzenie - takie całoroczne paczki świąteczne. Jak spotkamy Włóczykija, to damy mu nasze manty.
-
PRZEPIS
- 4,8
- łatwy
- powyżej godziny
Byczki, czyli pierogi z ciasta ziemniaczanego
Nie musisz być gladiatorem, żeby walczyć z bykami. Wystarczy, że zrobisz te pierożki i potem będziesz musiał walczyć, żeby nie zjeść wszystkich na raz.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Pierogi z pomarańczami
Pierogi z pomarańczami
-
PRZEPIS
- 0,8
- łatwy
- powyżej godziny
Pierogi szwedzkie
Cóż, że ze Szwecji. Te pierogi są tak dobre jak polskie!
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Pierogi z kapustą i grzybami - Tajniki Szefa Kuchni
Oto pierogi z kapustą i grzybami według szefa kuchni Kuby Korczaka. Z takich pierogów będzie dumna nawet najbardziej wymagająca i przywiązana do tradycji babcia. Nie oprze im się także wybredna ciotka. Zresztą trudno krytykować z pełną buzią.