-
ARTYKUŁ
Nie mogłam uwierzyć, gdy zobaczyłam przepis na pierogi Magdy Gessler. Rzadko spotykany farsz
Gdy myślimy o pierogach, pierwsze do głowy przychodzą nam zazwyczaj pierogi z mięsem, kapustą i grzybami, ruskie albo na słodko, np. z owocami lub serem. Magda Gessler postanowiła jednak nieco zaszaleć i pokazać na Instagramie, że pierogi można zrobić też zupełnie inaczej. Jej farsz to coś, co nieczęsto się widzi. Co oczywiście nie znaczy, że w ogóle.
-
ARTYKUŁ
Pierogi kresowe mają znakomity farsz, a mało kto wie, co jest w środku. Lepsze niż pierogi z mięsem
Pierogi kresowe zachwycają sprężystym ciastem i wyjątkowym farszem. Nadzienie nie tylko pysznie smakuje, ale ma też znakomitą konsystencję. Oto najlepszy pomysł na przepyszne danie obiadowe, inne niż zawsze.
-
ARTYKUŁ
Przepis na staropolskie pierogi św. Jacka. Delikatne ciasto wzbogać o mięsny farsz, a wyjdzie rarytas
Pierogi św. Jacka to tradycyjna potrawa kuchni polskiej. Delikatne ciasto w połączeniu z aromatycznym, mięsnym farszem tworzą danie, któremu trudno się oprzeć. W naszym przepisie znajduje się dodatkowy składnik, który sprawia, że pierogi smakują jeszcze lepiej.
-
ARTYKUŁ
Pierogi galicyjskie zachwycają smakiem nadzienia. Soczysty farsz to ich największy atut
Pierogi galicyjskie zachwycają elastycznym ciastem i bardzo charakterystycznym nadzieniem. Dobrze doprawiony farsz, składający się z kilku składników, jest ich największym autem. Masz ochotę na przepyszny obiad? Sprawdź, jak zrobić najlepsze pierogi pod słońcem.
-
ARTYKUŁ
Przepis na farsz do pierogów na słodko. Będą smakować niebiańsko, jeśli dodasz ten składnik
Pierogi z serem to doskonały pomysł zaserwowania bliskim obiadu na słodko. Miękkie ciasto i waniliowo-serowym farsz tworzą kompozycję, której trudno odmówić smaku. Gwarantujemy, że z poniższym przepisem przygotujesz pyszny posiłek w okamgnieniu.
-
ARTYKUŁ
Koreańscy rodzice spróbowali polskich potraw. Padło zaskakujące porównanie. "Jak spaghetti w kapuście"
Crazy Korean Cooking to kanał na Youtubie i profil w mediach społecznościowych, którego autorka między innymi namawia rodziców do próbowania potraw różnych kuchni świata. Kiedyś przyniosła im do domu polską kiełbasę, która sprawiła Koreańczykom wiele radości. W jednym z niedawnych nagrań pokazała z kolei, jak jej rodzice zareagowali na polskie potrawy w restauracji. Zjedli m.in. kilka rodzajów pierogów, barszcz czerwony oraz gołąbki. O jednym z tych dań padły zaskakujące słowa.
-
ARTYKUŁ
Czy pierogi można mrozić również po ugotowaniu? Ten sposób pomoże Ci zrobić to sprawnie i bezproblemowo
Wigilia to wyjątkowy czas w roku, który skłania wielu z nas do refleksji nad minionym rokiem, oraz pozwala na wypoczynek w gronie tych, których kochamy. Przyjmując w domu najbliższych, chcemy więc zadbać o to, by wyszli najedzeni. Co więc zrobić z nadmiarem przygotowanego już jedzenia? W kwestii pierogów, warto zastosować tę technikę przechowywania.
- Sezon na sadzenie cebuli trwa! Poznaj proste triki i ciesz się plonami
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Chcesz podkręcić atmosferę w swojej sypialni? Wypróbuj ten sposóbMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Jak zredukować wodę w sosie? Wypróbuj ten prosty sposób
- Kiedy dodajesz liście laurowe do rosołu? Minuta nieuwagi i po zupie
- Zbyt kwaśny żurek? Możesz go uratować. Oto sprawdzone patenty
- Babka wielkanocna majonezowa. Twoja rodzina długo będzie wspominać jej smak
- Pisanki wielkanocne. Nie może ich zabraknąć na Twoim stole. Jakie są sposoby dekorowania pisanek?
- Gdzie sadzić truskawki? Zanim włożysz je do ziemi, zrób jedną rzecz
- Ciasto z galaretką na Wielkanoc. Ten deser to hit! Przygotuj go na święta wielkanocne i zaskocz rodzinę
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierogi z soczewicą
Pierogi z soczewicą
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierogi ze śliwkami
Pierogi ze śliwkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierogi z nadzieniem z dyni
Pierogi z nadzieniem z dyni
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierogi z pęczakiem, śliwką kalifornijską, bryndzą i świeżym tymiankiem
Pierogi z pęczakiem, śliwką kalifornijską, bryndzą i świeżym tymiankiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- trudny
- do godziny
4 sposoby na zawijanie pierogów
Cóż pierogi to klasa sama w sobie. Prześcigają się między sobą o to, który z nich jest najlepszy. Nie wierzysz? To sprawdź, że co roku w Pittsburgu odbywa się Wielki Wyścig Pierogów (Great Pierogi Race). My lubimy wszystkie pierogi, a wyścigi urządzamy w lepieniu - stylem dowolnym. Poznaj 4 nasze sposoby na ścieg pierogowy.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Tajskie pierożki z sosem z kolendry
Tajskie pierożki z sosem z kolendry
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Pierogi z suszonymi śliwkami
Pierogi z suszonymi śliwkami