-
ARTYKUŁ
Pierożki pączkowe, czyli najlepsza przekąska na sylwestra. Goście będą bić się o okruszki
Przekąski na sylwestra to ostatnio gorący temat i z wielką radością podpowiemy, co pysznego przygotować dla gości, którzy chcą z nami świętować przyjście nowego roku. Lubicie pierożki? Na pewno tak. Zatem dziś mamy dla was przepis na pierożki, ale w wersji, której się nie spodziewacie. Przydadzą się drożdże i gorący olej.
-
ARTYKUŁ
Kochamy je wszyscy, choć niektórzy jedzą tylko te sklepowe. Katarzyna Bosacka ostrzega, czego w nich unikać
Trudno wyobrazić sobie bez nich Wigilię. Są bowiem jednym z ulubionych dań wszystkich Polaków. Mowa oczywiście o pysznych pierogach z kapustą i grzybami. Nie każdy ma możliwość zrobić je samodzielnie. Co więc z tymi sklepowymi? Katarzyna Bosacka zdradziła, na co zwrócić uwagę podczas ich kupowania.
-
ARTYKUŁ
Przetestowałam menu świąteczne restauracji Magdy Gessler. Za pięć pierogów 51 zł, ale śledzie...
Kierowana ciekawością i apetytem na świąteczne potrawy postanowiłam przetestować wigilijne klasyki z menu świątecznego restauracji "U Fukiera". Zamówiłam barszcz, pierogi, bigos oraz śledzika po kaszubsku. Jak mi smakowało, ile to wszystko kosztowało i czy był mi potrzebny lek na niestrawność i gorzka herbata? Przekonajcie się.
-
ARTYKUŁ
Kasia Tusk robi pierogi na wigilię inaczej niż wszyscy. Główny składnik farszu zaskakuje
Przyzwyczailiśmy się, że pierogi wigilijne nadziewane są kapustą i grzybami. To klasyk i mało komu przychodzi do głowy, by w święta podać je w inny sposób. Kasia Tusk proponuje jednak, by nieco odejść od utartych schematów i wypełnić pierogi na wigilię czymś zupełnie innym. Jak wygląda jej przepis? Nie znajdziecie w nim ani kapusty, ani grzybów.
-
ARTYKUŁ
Zapomnij o jajku i innych cudach. Ciasto na pierogi to zaledwie cztery składniki i szybkie zagniatanie
Nie ma wigilii bez pierogów, a jak pierogi to i klasyczny przepis na sprężyste ciasto. Obejdzie się bez jajka i dziwacznych udoskonaleń - ciasto na pierogi lubuje się w prostocie i okrojonym składzie. Zrób je tak jak każda babcia, a świąteczne danie wypadnie znakomicie.
-
ARTYKUŁ
Goście spadną z krzeseł, gdy spróbują tych pierogów. Prosty dodatek zamiast grzybów podkręca smak kiszonej kapusty
Pierogi z kapustą i grzybami nikogo nie zaskoczą. Niezależnie od proporcji farszu i dodanych przypraw, jest to smak, z którym wszyscy przez lata zdążyliśmy się obyć. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości, zamiast grzybów dodaj ten składnik. Taka mieszanka będzie wyśmienita i rozpieści kubki smakowe każdego.
-
ARTYKUŁ
Falbanki i warkoczyki, czyli różne sposoby na lepienie pierogów. Zdziwisz się, jakie to proste
Lepienie pierogów niektórym wydaje się trudne, głównie ze względu na to, że ich zalepianie nie zawsze wychodzi. Ciasto często nie chce się lepić, rozkleja się w gotowaniu lub po prostu pęka. Dziś podpowiemy wam, jak uniknąć pierogowej katastrofy. Oprócz kilku patentów na lepienie pierogów zdradzimy też pewien trik, dzięki któremu będą idealne.
- Babka cytrynowa siostry Anastazji to niebo w gębie. Zniknie w dzień
- Soczysty schab na Wielkanoc zrobisz łatwo. Smaku nie da się zapomnieć
- Chcesz podkręcić atmosferę w swojej sypialni? Wypróbuj ten sposóbMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Czym można zagęścić sos bez mąki? Przyda ci się jedna rzecz
- Postaw ją na stole, a zostanie uznana za lepszą niż gyros
- Sernik nie opadnie, jeśli zastosujesz zasady. Przetestuj na przepisie
- Zrobiłam perfekcyjną ćwikłę na Wielkanoc. Ostra tak, że łaskocze w mózg
- Biała kiełbasa w tym wydaniu to mistrzostwo. Wszystko przez kremowy sos
- Sezon na sadzenie cebuli trwa! Poznaj proste triki i ciesz się plonami
- Biała kiełbasa nie tylko w żurku. Podaj ją, a goście będą zachwyceni
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pyszne pierogi z kapustą i grzybami
Pyszne pierogi z kapustą i grzybami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Smażone pierożki z podgrzybkami, natką pietruszki i parmezanem
Smażone pierożki z podgrzybkami, natką pietruszki i parmezanem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem z karpia zatorskiego ChNP
Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem z karpia zatorskiego ChNP
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do 30 minut
Pierogi z farszem z suszonych śliwek i orzechów włoskich
Pierogi z farszem z suszonych śliwek i orzechów włoskich
-
PRZEPIS
- 5,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pierogi z kapustą i grzybami tradycyjne
Pierogi z kapustą i grzybami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Warienniki z makiem (pierożki z makiem na słodko)
Warienniki z makiem (pierożki na słodko)
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pieczone pierogi z soczewicą i żurawiną
Pieczone pierogi z soczewicą i żurawiną
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Pierogi pieczone
Pierogi pieczone