-
ARTYKUŁ
Włosi nazwaliby tę pizzę "świętokradztwem". My twierdzimy, że to ekspresowy obiad bez pieczenia
Trudno znaleźć kogoś, kto nie gustowałby w pizzy. Tradycyjne danie kuchni włoskiej podane z ulubionymi dodatkami potrafi wywołać uśmiech na twarzy niejednego smakosza. Czy da się jednak zrobić pizzę nie dość, że szybko, to jeszcze bez użycia piekarnika? Z naszym przepisem - jak najbardziej.
-
ARTYKUŁ
Pizza w 5 minut. Z tym spodem zrobienie jej będzie ekspresowe. Dodatki dopełniają smaku
Pizza zazwyczaj wymaga od nas pokładów energii i czasu. Jednak w tej wersji nie jest to konieczne. Ta pizza zrobiona jest w kilka minut i nie potrzebujesz do niej nawet piekarnika. Dodatki są kluczowe i możesz do niej dodać cokolwiek tylko chcesz.
-
ARTYKUŁ
Włosi mówią "basta" podrabianym pizzom. Placek z kangurem czy kobrą lub zebrą to dopiero początek
Wiele osób płacze nad "kultową" hawajską serwowaną z ananasem. To jednak dopiero początek włoskiego koszmaru. Jak się okazuje, w niektórych krajach placki serwuje się z mięsem zebry, kangurem czy nawet kobrą. Włosi mówią "basta" i błagają o poszanowanie długiej tradycji.
-
ARTYKUŁ
Przekąska tak pyszna, że zniknie w minutę. Jest idealna na andrzejkową imprezę
Zabawa andrzejkowa to idealny czas, by popisać się przed znajomymi oryginalnymi przekąskami. Można wtedy zaskoczyć nie tylko smakiem, a także swoimi umiejętnościami do gotowania. By to się stało, nie trzeba wcale robić skomplikowanych dań i przekąsek. Wystarczy jedynie wykorzystać ten przepis.
-
ARTYKUŁ
Przepis na gofry, który każdego łasucha wprawi w spazmy rozkoszy. Czas owoców i bitej śmietany minął
Gofry kojarzą nam się ze słodką, nierzadko wręcz mulącą, ale pyszną i pocieszającą przekąską. Zazwyczaj w naszej wyobraźni funkcjonują jako chrupiące wafle z mnóstwem dodatków. Ale dziś to się zmieni, bowiem mamy dla was przepis na gofry ? la pizza. Czy możemy wyobrazić sobie lepszą przekąskę? Ciężko będzie to przebić...
-
ARTYKUŁ
Ciasto na pizzę z garnka. Przepis jest prosty, a efekt przerośnie twoje oczekiwania
Ciasto na pizzę to nic trudnego - wystarczy zagnieść składniki, położyć ulubione dodatki i upiec. Jednak ciasto na pizzę, które dziś wam pokażemy, zwali was z nóg. Przyda się garnek lub szeroki rondel - taką pizzą zajadają się Polacy za oceanem.
-
ARTYKUŁ
My jemy je ze schabowym, a Włosi kładą na pizzy. Przecieram oczy i sama nie wierzę w to, co widzę
Włoska pizza to najpopularniejsze danie, po które sięga cały świat. Zachwyt nad jej smakiem i elastyczną konsystencją jest nie do opisania. Jest tak popularna, że trudno zliczyć warianty smakowe. Jeden z nich może szczególnie nam zasmakować, a to za sprawą jednego składnika. To niebywałe, że tak dobrze smakuje z puszystym ciastem.
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Jakie jest najgorsze mięso do rosołu? Może być skupiskiem pasożytów
- Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Inne receptury się chowają
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Przygotuj schab na niedzielę w taki sposób, a przez całe lato nie wrócisz do zwykłych kotletów
- Na pizzę, do chleba i do ogrodu. Naturalne rozwiązanie dla roślin w twoim ogrodzie
- Kluski leniwe robię bez tego składnika. Mam przez to na pieńku z babcią
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Już nigdy nie zrobisz gołąbków inaczej. Sparzona kapusta w 10 minut