-
ARTYKUŁ
Bez ryby w galarecie nie byłoby u nas świąt. Tata i jego brat co roku wyrywają sobie półmisek z rąk
Ryba w galarecie to jedno z dań, którego nie może zabraknąć na naszym świątecznym stole. Uwielbiają ją szczególnie mój tata i jego brat, którzy każdego roku po prostu wyrywają sobie półmisek z rąk, nie mogąc doczekać się smaku, na który tyle czekali. Oto przepis babci na rybę w galarecie, który sprawdza się w każde święta.
-
ARTYKUŁ
Przepis na rozpływającą się w ustach kapustę zasmażaną. Dodaj mięsną wkładkę, a będzie jak u babci
Nic nie podkreśli tradycyjnego, polskiego obiad tak jak solidna porcja zasmażanej kapusty. Swojski klasyk warto jednak odpowiednio przygotować - nie obejdzie się bez mięsnej wkładki i kilku przypraw. Tę recepturę stosują najlepsze kucharki i gospodynie.
-
ARTYKUŁ
Kopytka mojego dziadka biją na głowę kopytka każdej babci. Są mięciutkie i obłędnie pyszne
Kopytka to smak mojego dzieciństwa. Nie było tygodnia, by dziadek nie robił obłędnie pysznych kopytek. Bardzo często towarzyszyły im skwarki z boczku czy słoniny, którym nie dało się oprzeć. Oto przepis mojego dziadka na kopytka.
-
ARTYKUŁ
Jak zrobić pyzy? Moja babcia stawiała na zasadę 1:3 i miała do nich specjalną ściereczkę
Jak zrobić pyzy? Te pyszne, mięciutkie ziemniaczane kluseczki są naprawdę łatwe w wykonaniu i najlepiej wiedzą o tym nasze babcie, które sztukę ich robienia opanowały do perfekcji. Moja babcia miała na nie specjalną metodę. Wychodziły mięciutki i jędrne jednocześnie. Ale po co była jej ściereczka?
-
ARTYKUŁ
Wygrzebałam z zeszytu babci ten przepis. Rogale, które z niego wychodzą, są smaczniejsze od świętomarcińskich
Można powiedzieć, że pierwsza połowa listopada przeznaczona jest dla rogali pochodzących z Poznania. Szał na ten przysmak nie ustępuje, a ze sklepów i piekarni znikają one w mgnieniu oka. Jednak poznaliśmy przepis na pyszniejszą wersję tej słodkości. Z receptury babci wychodzą bardzo miękkie, a środek jest przepyszny.
-
ARTYKUŁ
Dodaj do klasycznych racuchów ten swojski nabiał. Dzięki niemu wyjdą pulchne i miękkie jak obłoczek
Szukasz przepisu na racuchy doskonałe? Babcina receptura nigdy nie zawodzi i gwarantuje pulchny, rumiany i apetyczny efekt. Wszystko za sprawą jednego dodatku - zaledwie szklanka tego nabiału całkowicie odmieni kultowe ciasto. Dzięki temu placuszki zasmakują każdemu!
-
ARTYKUŁ
Ekspresowy i prosty sernik babci Ani. Połącz dwie masy, a wyjdzie idealnie kremowy i puszysty
Sernik z przepisu babci Ani zawsze wychodzi jedwabiście kremowy, delikatny i puszysty niczym obłoczek. Wszystko za sprawą połączenia różnych nabiałów oraz dwóch napowietrzonych mas. Na koniec wystarczy słodka dekoracja z białej polewy. Taki duet nie może się nie udać!
-
Królowa sałatek w nowej odsłonie. Każdy mówi, że jest jeszcze smaczniejsza
-
Makowiec Ewy Wachowicz. Ciasto w jej wykonaniu przybiera drugie oblicze
-
Rewolucja, która nada smak twojemu życiu. Tak nowoczesne technologie pozwalają wydobyć jeszcze więcej z każdego ziarenkaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Zrób ją na Andrzejki, a każdy będzie pytać o przepis. Jest pyszna
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
- Zapiekanka gyros z patelni praktycznie robi się sama. Prosty i pyszny obiad
- Lepszych uszek nie robi nawet babcia. Przepis Magdy Gessler nigdy nie zawodzi
- To piernikowe ciasto jest wyjątkowe. Pobije wszystkie wypieki teściowej.
- Zupa, która nigdy się nie znudzi. Babcia zawsze używała tego mięsa
- Pamiętasz jeszcze, co jadło się w PRL-u? Jeśli tak, spróbuj mieć 9/9 w tym QUIZIE!
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Strawberry trifle
Strawberry trifle
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Szparagi po koreańsku
Szparagi po koreańsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tapioka z sosem rabarbarowym
Tapioka z sosem rabarbarowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Roladki z bakłażana ze spaghetti
Roladki z bakłażana ze spaghetti