-
ARTYKUŁ
To nie kurczak, wołowina, czy schab. Kotlety z tego mięsa znikają w kilka sekund
Kotlety można zrobić z wielu składników, jednak najczęściej są wykonywane z mięsa. Do wyboru mamy wiele jego rodzajów, ale jeden jest szczególnie pomijany. Zrób je tym razem inaczej i przekonaj się, jakie są pysze.
-
ARTYKUŁ
Tę pastę zrobisz w 5 minut, a wspominać będziesz tygodniami. Wystarczy posiekać i ułożyć na kanapce
Co, gdyby urozmaicić śniadanie o wyborną, kremową pastę, która nigdy się nie nudzi? To arcy proste zadanie, które wymaga jedynie chęci i kilku składników. W roli głównej występuje wędzony smakołyk, który wystarczy jedynie podrasować ostrym sosem, jajkami i kiszonkami. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by nieco zaszaleć z kolorowymi czy wiosennymi dodatkami.
-
ARTYKUŁ
Jak szybko rozmrozić rybę? Wiele osób robi rzecz, która zagraża zdrowiu, a wystarczy trochę soli
Jak szybko rozmrozić rybę na obiad? Sprawa nie jest tak prosta jak się wydaje, a wizja zatrucia może błyskawicznie się pojawić, gdy popełnisz błąd. Okazuje się, że dotychczas mnóstwo z nas rozmrażało rybę od A do Z źle. Podpowiemy wam, jak to zrobić bezpiecznie - przyda się trochę soli.
-
ARTYKUŁ
Łosoś z tym dodatkiem to prawdziwa symfonia smaków. Sprawdzi się w święto zakochanych
Łosoś ze specjalnym dodatkiem to proste danie, które można przygotować w pół godziny i później tylko cieszyć się prawdziwą symfonią smaków. Przedstawiamy przepisy na apetyczne dania, które sprawdzą się też na drugi dzień podczas lunchu. Sprawdź, jakie to proste.
-
ARTYKUŁ
Jak upiec łososia w piekarniku, żeby nie był suchy? Przepis na wyborną rybę na walentynki i nie tylko
Łosoś pieczony w piekarniku to prostsze niż mogłoby się wydawać. Ta uniwersalna propozycja z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających gości. Przed Tobą kulinarny debiut? Sprawdź wszystko, co musisz wiedzieć na temat łososia.
-
ARTYKUŁ
Ta ryba odznacza się wyjątkowo pysznym smakiem. Nie radzimy jednak jej jeść. Skutki mogą być opłakane
Ryby maślane, czy też masłowe, charakteryzują się specyficznym, kremowym smakiem. Zjedzenie ich może się jednak skończyć nieprzyjemnymi dolegliwościami. Wszystko przez zawarte w nich substancje. Kto powinien unikać spożywania tego typu ryb? Wyjaśniamy.
-
ARTYKUŁ
Najprostszy przepis na śledzie w śmietanie. Te dodatki gwarantują, że danie będzie wyśmienite
Śledź to jedna z ulubionych ryb Polaków. Zajadamy się nim nie tylko na święta Bożego Narodzenia, ale i z innych okazji. Największą popularnością cieszą się śledzie w śmietanie. Z odpowiednimi dodatkami smakują wprost wyśmienicie.
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Na jakim mięsie gotować rosół? Zdradzamy najgorszy wybór
- Gdy ją robię, teściowa się nią zachwyca. Jest miękka i soczysta
- Nie tylko do chleba. Ekologiczna alternatywa naszych babć na ochronę roślin
- Kluski leniwe robię bez tego składnika. Mam przez to na pieńku z babcią
- Od dziś będziesz robić najlepszy rosół. Babcia poprosi o przepis
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Już nigdy nie zrobisz gołąbków inaczej. Sparzona kapusta w 10 minut
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Biała ryba z zielonym sosem
Biała ryba z zielonym sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Ryby pieczone na patykach
Ryby pieczone na patykach
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Sola w foliowej kieszonce
Sola w foliowej kieszonce
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Mintaj z masłem waniliowym
Mintaj z masłem waniliowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Sos zielony frankfurcki
Sos pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno (szparagi, brokuły, kalafior, cukinia), filetów śledziowych. Świetnie smakuje z młodymi ziemniakami, może też być nadzieniem do ziemniaków pieczonych. Nadaje się też do dań gorących (gotowanej wołowiny, ozorków, ryby, drobiu, warzyw).
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Biała ryba w warzywach
Biała ryba w warzywach
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Kedgeree, czyli ryż curry z rybą i jajkami
Kedgeree - ryż curry z rybą i jajkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Sandacz pod grzybową łuską
Sandacz pod grzybową łuską