-
ARTYKUŁ
Placki ziemniaczane chłoną tłuszcz jak szalone? Znam sposób, który znacznie odchudzi ten rarytas
Placki ziemniaczane piją tłuszcz jak gąbka, przez co są mało smaczne i mają milion kalorii? Aby temu zapobiec, wystarczy zmienić klasyczny sposób przygotowania. Zapomnij więc o tradycyjnej patelni i zamień ją na nieco nietypowe rozwiązanie, które naprawdę działa cuda.
-
ARTYKUŁ
Tę sztuczkę zdradziła mi babcia. Wystarczy odrobinka. Ryba nie przywiera do patelni i nie pryska
Ryby w panierce i w cieście, ale też bez takich dodatków, to pomysł na zdrowy i pyszny obiad. Przygotowujemy je w różny sposób, najczęściej jednak na patelni. I tu często pojawia się problem. Jak smażyć rybę, aby nie przywarła do patelni i nie rozpadła się w trakcie?
-
ARTYKUŁ
Biała piana w trakcie smażenia kurczaka. Co oznacza? Niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę
Co oznacza biała piana w trakcie smażenia kurczaka? Wiele osób interpretuje ją błędnie. Czy faktycznie może być sygnałem, że zakupione przez nas mięso nie było pierwszej świeżości? Możesz się zaskoczyć.
-
ARTYKUŁ
Z jakich ziemniaków wyjdą najlepsze frytki? Będą chrupiące i złociste, ale zwróć uwagę na konkretną literę
Jak zrobić frytki, żeby były złociste, chrupiące z zewnątrz i niemal maślane w środku? Wydawać by się mogło, że wystarczy pokroić ziemniaki w słupki i usmażyć bądź upiec. Niby tak, ale frytkowy sukces zaczyna się już w sklepie. Z jakich ziemniaków zrobić najlepsze frytki? Nadaje się konkretny rodzaj.
-
ARTYKUŁ
Olej czy smalec? Tylko na tym tłuszczu smażę kotlety mielone. Inny może wywołać żołądkowe rewolucje
Chcesz, aby twoje mielone były zawsze soczyste i smakowały obłędnie? Okazuje się, że kluczem do osiągnięcia sukcesu może być dobranie odpowiedniego tłuszczu do smażenia. Wiemy, co lepiej wybrać, a po co pod żadnym pozorem nie sięgać.
-
ARTYKUŁ
Czy można smażyć dwa razy na tym samym oleju? Zdania są podzielone, ale wszystko zależy od produktu
Chrupiące warzywa, złociste frytki, soczyste kotlety - wszystkie te potrawy łączy odróbka cieplna, a dokładniej smażenie na oleju. Zastanawiasz się jednak, czy można korzystać z tłuszczu więcej niż jeden raz? Zdradzamy metodę, która powinna być znana w każdej kuchni, w przeciwnym razie możemy być narażeni na rakotwórcze substancje.
-
ARTYKUŁ
Jak panierka, to tylko z bułki tartej? Bzdura. Fileta obtaczam tylko w tym produkcie i wychodzi mega chrupiący
Chrupiące kotlety z kurczaka uzyskamy dzięki genialnej panierce. Nie chodzi jednak wcale o bułkę tartą czy pokruszone płatki kukurydziane, a o... wiórki kokosowe. Choć taki pomysł może się wydawać nietypowy, zapewniamy, że efekt finalny będzie powalał na kolana.
- Ten przepis to prawdziwa mięsna uczta. Rodzina za nią szaleje
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Mój głos w sprawie zwierząt - rozmowa z Dorotą Sumińską, weterynarką, dziennikarką radiową i autorką książek MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Kotlety po czesku Kuronia to objawienie. Nie zgadniesz, z czego jest panierka
- Grzyboznawcy zmartwieni. "Jeśli będzie jak rok temu, to będzie dramat"
- W latach 80. serwowała go pierwsza dama. Żal go nie powtórzyć
- Ten przepis na kapuśniak jest 1000 razy lepszy niż klasyczny. Inne chowaj na dnie szuflady
- Tak pulpety robiła moja babcia kilkadziesiąt lat temu. Odtworzyłam przepis i nie mogłam wyjść z szoku [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
- To najpopularniejsze gwiazdy w polskim Internecie. Kto jest najcenniejszy w 2024 roku?
- Domowe nawozy na ogórki. Będą rosły jak szalone. Plonów będzie sporo
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Banany smażone
Banany smażone
-
PRZEPIS
- 2,5
- łatwy
- do 30 minut
Kwiaty czarnego bzu w tempurze
Kwiaty czarnego bzu w tempurze
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym
Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Okoń w cieście ziemniaczanym
Okoń w cieście ziemniaczanym
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Naleśniki z pokrzywami
Naleśniki z pokrzywami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Turecka lokma
Turecka lokma
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Guislemedes
Guislemedes
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Brukselka duszona w soku pomarańczowym
Brukselka duszona w soku pomarańczowym