-
ARTYKUŁ
Lekarka wskazuje błędy podczas gotowania rosołu. "Nie wal tego tyle"
Rosół to jedna z najbardziej podstawowych potraw kuchni polskiej, a jednocześnie taka, przy której można popełnić masę błędów. Doktor Magdalena Cubała-Kucharska wymieniła pięć rzeczy, które Polacy najczęściej robią źle, przygotowując rosół. Jedna z nich dotyczy dodatku, który wrzuca się do zupy tuż przed podaniem. - Nie wal tyle, to nie spaghetti - przypomina.
-
ARTYKUŁ
Nie istnieje łatwiejszy przepis na zupę. Każdy przedszkolak ją kochał, a wystarczy rosół i parę dodatków
Wszyscy kochamy zupy i mamy ogromne szczęście, że istnieją przepisy, które można zrobić w dosłownie kilka chwil. Tak jest w przypadku zupy, którą kochał każdy przedszkolak i jestem pewna, że ta miłość przetrwała próbę czasu. Wystarczy, że masz trochę rosołu lub bulionu, ulubione warzywa i biały dodatek.
-
ARTYKUŁ
Babcie to wiedzą, młodzi niekoniecznie. Jakie zupy wychodzą najlepsze na żeberkach? Jedna zaskoczy
Podstawą każdej zupy jest oczywiście wywar. Często korzystamy ze zrobionego już wcześniej wywaru lub bulionu, często także wykorzystujemy rosół, jednak jeśli chcemy ugotować zupę od podstaw, warto wiedzieć, co na czym ugotować. Jakie zupy wychodzą najlepsze na żeberkach?
-
ARTYKUŁ
Pomidorowa na rosole, czyli najłatwiejsza zupa świata. Mało osób pamięta o ważnej przyprawie
Zupa pomidorowa na rosole śmiało może nosić miano najłatwiejszej zupy świata. W zasadzie można twierdzić, że każda zupa zrobiona na gotowym już rosole jest łatwa, ale tutaj wystarczą zaledwie dwie czynności i jedna ważna przyprawa. Nie wszyscy kojarzą ją z pomidorami.
-
ARTYKUŁ
Oto najlepsze zupy na świecie. W rankingu zabrakło polskich flaczków, ale jest zupa sąsiadów
Wielu z nas nie wyobraża sobie obiadu bez zupy. Szczególnie teraz, gdy zima wdaje się nam we znaki. Są rozgrzewające, sycące, a na dodatek obłędnie pyszne. CNN Travel opublikowało ranking najlepszych zup na świecie. Skąd pochodzą? Sprawdźmy.
-
ARTYKUŁ
Tak podkręcisz smak rosołu lepiej niż kostką i płynną przyprawą. To nie jest dodatek kuchni polskiej
Ugotowanie idealnego rosołu nie jest taką prostą sprawą. Trzeba dobrze dopracować przepis, żeby zupa miała odpowiednio głęboki smak i piękny kolor. Niektórzy wybierają drogę na skróty i sięgają po kostkę rosołową lub przyprawę w płynie. Choć rzeczywiście podkręcają smak rosołu, to jednak nie są do końca zdrowym dodatkiem. Zupa bez nich nie musi być jednak mdła. Można podbić jej smak innymi składnikami. Jeden z nich nie jest typowy dla kuchni polskiej.
-
ARTYKUŁ
Zupa czosnkowa Katarzyny Bosackiej rozgrzeje jak ognisko. Sekret jej smaku tkwi w jednym triku
Zimą zupa czosnkowa wyrasta na obiadową faworytkę. Nie dość, że szybko i przyjemnie rozgrzewa, to jeszcze pomaga na przeziębienie i wzmacnia odporność. To oczywiście zasługa czosnku, który jest uważany za naturalny antybiotyk. Katarzyna Bosacka podzieliła się swoim przepisem na tę potrawę. Dziennikarka stosuje trik z cebulą, który zapewnia zupie czosnkowej głębię oraz używa odpowiednio przygotowanego czosnku. Dodaje też jabłko. Po co? Wszystko wyjaśniamy w tekście.
- Ten przepis to prawdziwa mięsna uczta. Rodzina za nią szaleje
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Ten serial był w Polsce hitem. Efekt? Obcy ludzie zaczepiali ją na ulicy MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Grzyboznawcy zmartwieni. "Jeśli będzie jak rok temu, to będzie dramat"
- Kotlety po czesku Kuronia to objawienie. Nie zgadniesz, z czego jest panierka
- W latach 80. serwowała go pierwsza dama. Żal go nie powtórzyć
- Ten przepis na kapuśniak jest 1000 razy lepszy niż klasyczny. Inne chowaj na dnie szuflady
- Tak pulpety robiła moja babcia kilkadziesiąt lat temu. Odtworzyłam przepis i nie mogłam wyjść z szoku [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
- To najpopularniejsze gwiazdy w polskim Internecie. Kto jest najcenniejszy w 2024 roku?
- Domowe nawozy na ogórki. Będą rosły jak szalone. Plonów będzie sporo
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ostra zupa z awokado
Ostra zupa z awokado
-
PRZEPIS
- 5,0
- łatwy
- powyżej godziny
Zupa marcowa
Zupa marcowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Chowder
Chowder
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Krupnik z pęczaku ze skorzonerą
Krupnik z pęczaku ze skorzonerą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Tajska zupa z ryżem i kurczakiem
Tajska zupa z ryżem i kurczakiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Indyjska zupa z kurczakiem i przyprawami
Indyjska zupa z kurczakiem i przyprawami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Włoski chłodnik warzywny
Włoski chłodnik warzywny
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Chłodnik z buraków i jabłek
Chłodnik z buraków i jabłek