-
ARTYKUŁ
Ta zapiekanka to hit. Weź ziemniaki, ser i śmietanę. Po chwili masz obiad i to najlepszy pod słońcem
Francuzi zrobili dla kulinariów bardzo wiele, wymyślili wiele wspaniałych potraw, ale za jedną z nich należą im się szczególne brawa. Wcale nie chodzi o zupę cebulowę i wołowinę po burgundzku. To zapiekanka ziemniaczana gratin dauphinois sprawia, że mamy ochotę krzyczeć z radości. Bo, powiedzcie szczerze, czy istnieje lepsze połączenie niż ziemniaki, śmietana i ciągnący się kilometrami ser?
-
ARTYKUŁ
Zapomnij o purée czy młodych. Codziennie robię ziemniaki po francusku. Wymiatają na talerzu
Ziemniaki to idealny dodatek do głównego dania, lecz te po francusku smakują wybornie również samodzielnie. Z wierzchu zaskakująco chrupiące, a w środku wybornie miękkie oraz kremowe. Co zrobić zamiast gotowanych ziemniaków? Prosty i sprawdzony przepis.
-
ARTYKUŁ
Kroję boczek i zawijam. Chrupiąca przekąska gotowa w kilka minut. Trudno zjeść tylko jeden kawałek
Śliwki w boczku to połączenie, które sprawdzi się zarówno jako przekąska na przyjęcia, jak i dodatek do codziennych posiłków. Słodycz i wyrazisty smak tworzą ciekawe połączenie, a danie zdecydowanie wyróżnia się na stole. Jak je przygotować?
-
ARTYKUŁ
Zapomnij o dorszu. Na głowę bije go ta ryba. Jest smaczniejsza i delikatniejsza
Czym zastąpić dorsza w diecie? Wybierz delikatniejszą i pozbawioną typowego dla ryb aromatu wersję, czyli łupacza. Smakuje wybornie, a przy tym jest znacznie subtelniejszy. Jak go przyrządzić?
-
ARTYKUŁ
Tajemnice perfekcyjnych ciast. Jak osiągnąć niezrównany smak i jakość w każdym wypieku?
Aromatyczne wypieki - pełne cynamonu, jabłek, orzechów i dyni - są nieodłącznym elementem chłodniejszych miesięcy. Gdy za oknem robi się zimno, kuchnia staje się sercem domu, a zapach pieczonego ciasta przywołuje na myśl przytulność i ciepło domowego ogniska. Jak jednak sprawić, by nasze wypieki osiągnęły doskonałość? Kluczem może okazać się olej rzepakowy - składnik często niedoceniany, ale mający ogromny wpływ na smak, teksturę i jakość ciasta.
MATERIAŁ PROMOCYJNY -
ARTYKUŁ
Przygotuj się na jesienne pyszności. Odkryj, jak olej rzepakowy może zmienić ulubione potrawy oraz dodać im lekkości i smaku
Jesień to czas, w którym natura obdarza nas bogactwem pysznych, lokalnych produktów - od dyni, przez jabłka, po aromatyczne grzyby. To idealny moment, aby nadać ulubionym potrawom nowy, jesienny wymiar i poeksperymentować w kuchni. Olej w kuchni pełni kluczową rolę, bo to właśnie tłuszcz jest doskonałym nośnikiem smaków i aromatów. Ten rzepakowy, zwłaszcza ten tłoczony z polskiego rzepaku, nie przytłacza innych składników, a jednocześnie sprawi, że będą w razie potrzeby aksamitnie kremowe.
MATERIAŁ PROMOCYJNY -
ARTYKUŁ
Olej rzepakowy nie tylko do smażenia. Idealny partner, który wprowadza kulinarną magię do każdego dania
Gdy lato powoli się kończy, dni stają się krótsze, a kolorowe liście tworzą na zewnątrz malowniczy dywan, kuchnia zaczyna tętnić ciepłymi aromatami. Na stołach pojawiają się dynia, buraki i kapusta - sezonowe skarby idealnie oddające klimat tej pory roku. W kuchennych eksperymentach niezastąpionym partnerem może stać się olej rzepakowy, który wzbogaci smak potraw i wniesie do nich kulinarną magię. Choć często kojarzymy go ze smażeniem, warto odkryć jego wszechstronność - doskonale uzupełnia zarówno ciepłe, jak i zimne dania, nadając im charakter i wyjątkowy smak.
MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Po ziemniaki po francusku sięgnie każdy. Aż dziw, że tak łatwo je zrobić je
- "Jeden z najzdrowszych tłuszczów zwierzęcych". Teraz smakuje najlepiej
- Wspólnie budujemy dom empatii. Dlaczego warto ją kształtować już od najmłodszych lat?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Przestałam rzucać biszkoptem. Dodaję ten składnik i wiem, że nie opadnie
- Jak przyrządzić rybę łupacza? Wystarczy chwila. Wyjdzie wyborny
- Trudny quiz kulinarny na literę K. Wynik 7/10 pobiją mistrzowie kuchni
- Trudny quiz kulinarny na literę K. Wynik 7/10 pobiją mistrzowie kuchni
- Proste ciasto, którego nie musisz piec. Wystarczą herbatniki i krem, by zrobić boski deser
- Jak zrobić pyszny smalec do chleba? Wystarczy kilka składników
- Nie zawierają mąki, a farsz to nie tylko ziemniaki. Białoruskie placki
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka z syropem klonowym
Fasolka z syropem klonowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 3,0
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną