-
ARTYKUŁ
Gulasz wołowy robię jak z restauracji. Mięso jest mięciutkie dzięki nietypowej przyprawie
Gulasz wołowy to danie do zadań specjalnych. Podajemy go z kluskami śląskimi lub kaszą i ogórkiem, ale nawet najlepsze dodatki go nie uratują, kiedy mięso jest twarde i pozbawione smaku. Z tym przepisem nie musisz się o to martwić. Podpowiemy, jak zrobić gulasz wołowy z idealnie miękkim mięsem. Założę się, że nikt nie pomyślał, żeby dodać tę przyprawę do czegoś innego niż szarlotka.
-
ARTYKUŁ
Ekspertka nie ma wątpliwości. To najgorszy sposób kiszenia ogórków. Wpływa na zdrowie
Ogórki kiszone to klasyk w polskiej kuchni - zdrowe i pełne witamin. Chrupkość i intensywny smak sprawiają, że są niezastąpionym dodatkiem do wielu potraw. Jednak sposób ich przygotowania ma ogromne znaczenie dla zdrowia. Czy plastikowe pojemniki to odpowiednie miejsce na fermentację? Odpowiadamy.
-
ARTYKUŁ
Przepis na polewkę po chłopsku. Dziś nikt tak nie gotuje. Smakuje jak z karczmy
Polewka po chłopsku, znana także pod nazwą "kartoflanka po chłopsku", to potrawa niemal już całkowicie zapomniana. Możemy się z nią spotkać w karczmach serwujących tak zwane chłopskie jadło lub u wiekowej starowinki, która jeszcze nie zapomniała przepisów swoich babek. Jak zrobić tę wyjątkową zupę? Oprócz ziemniaków i tłustego dodatku ważny jest biały napój z butelki. Nie, nie chodzi o mleko.
-
ARTYKUŁ
To najlepsze polskie ciasto według AI. Pachnie domem i wakacjami. Sernik bije na głowę
Jakie jest najlepsze polskie ciasto? Nasz kraj słynie z doskonałych słodkości, ale sztuczna inteligencja wskazała jednego zwycięzcę. Ten wypiek pachnie domem, późnym latem i kuchnią babci.
-
ARTYKUŁ
Dino otwiera coraz więcej sklepów. Dawno przegoniło Lidla. Tutaj powstaną nowe markety
Dino dynamicznie się rozwija. W tej chwili jest drugim najliczniejszym dyskontem w Polsce, więcej sklepów ma tylko Biedronka. Dino jednak nie odpuszcza i goni portugalską sieć. Obecnie w budowie jest aż 30 marketów. Gdzie powstają?
-
ARTYKUŁ
Marchewka na gęsto do obiadu. Weź 2 rzeczy i jedną przyprawę, a zniknie szybciej niż kotlet
Marchewka na gęsto to, obok mizerii, jeden z naszych ulubionych dodatków do obiadu. Zwykle po prostu gotujemy ją z odrobiną soli i cukru, ale umówmy się - to warzywo ma dużo większy potencjał. Jak zrobić marchewkę na gęsto? Przyda się włoski ser i dwa dodatki.
-
ARTYKUŁ
Jak sadzić cukinię? Obfite plony zniszczy jeden błąd. Pamiętaj, zanim wysiejesz nasiona
To warzywo, które można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Często jest także uprawiane w przydomowych ogródkach. Jak sadzić cukinię, aby zdrowo rosła? Pamiętaj o jednej rzeczy, a zbierzesz kosze dorodnych warzyw.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka z syropem klonowym
Fasolka z syropem klonowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 3,0
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną