-
ARTYKUŁ
Wczoraj je zrobiłam, a dziś nie ma po nich śladu. Te kotlety znikają szybciej od mielonych
Kotlety to bardzo popularny i czasem wręcz obowiązkowy element obiadów. Gorące purée ziemniaczane i mizeria, przy której nie leży żaden dodatkowy kąsek nie może mieć miejsca. By po raz kolejny nie robić mielonych, proponujemy wykonać kotlety z tego przepisu. Zrobiłam je i nie żałuję.
-
ARTYKUŁ
Przepis na pyzy z nietypowym nadzieniem. Wychodzą miękkie i puszyste, czyli takie jak u babci
Pyzy to jeden z tradycyjnych przysmaków kuchni polskiej. Ich nazwa w niektórych regionach kraju odnosi się do ziemniaczanych knedli, w innych z kolei oznacza puszyste i lekkie bułeczki drożdżowe. W tym kontekście nazywane są również pampuchami. Ich nadzienie zwykle składa się z mięsa i aromatycznych przypraw. Co jednak powiecie na pyzy z farszem grzybowym?
-
ARTYKUŁ
Karmelowy sernik na każdą okazję. Wierzch udekoruj tym składnikiem, a goście padną ci do stóp z wdzięczności
Wielu twierdzi, że prawdziwe ciasto powinno być obłędnie słodkie. Za nic mają więc tarty z owocami lub wypieki z cytrusową nutą. Jeśli tobie również marzy się deser słodki jak ulepek, karmelowy sernik będzie strzałem w dziesiątkę. To ciasto deklasuje konkurencję w mig.
-
ARTYKUŁ
Gdy jej spróbujesz, już nie wrócisz do pomidorowej i kapuśniaku. Jest najlepsza tylko z tym mięsem
Mało która zupa może być określana mianem lepszej od rosołu, czy pomidorowej. Jednak podając ta, słyszałam właśnie takie komentarze. Połączenie warzyw, przypraw i tego mięsa, niektórych zachwyca na tyle, że robią ją dwa razy w tygodniu. Ja się im nie dziwię, a ty przekonaj się, że warto.
-
ARTYKUŁ
Jabłka pieczone w cieście - przepis na błyskawiczny deser Ewy Wachowicz. Dosłownie rozpływa się w ustach
Jabłka pieczone w cieście to banalnie prosty deser, który przygotujesz w dosłownie kilka chwil. Miękkie, słodkie jabłka i korzenny zapach cynamonu to połączenie, które błyskawicznie pobudza zmysł węchu i smaku. Świetnie sprawdzi się jako popołudniowa przekąska do kawy czy herbaty.
-
ARTYKUŁ
Podsmażam kurczaka i wkładam w to ciasto. Po wypieczeniu mam dodatek do zup i sosów
Nie ma osoby, która nie lubi dań, w których można posmakować kurczaka. To jedno z ulubionych mięs i wszyscy próbują znaleźć dla niego coraz to nowsze zastosowania. My również takie mamy i to ono okazało się strzałem w dziesiątkę. W takim wydaniu jest świetny jako główna przystawka, lub obiadowy dodatek.
-
ARTYKUŁ
Śniadanie rodem z czasów PRL-u. Zużyjesz czerstwe pieczywo i zaskoczysz domowników nowym smakiem
Pewne dania są jak kapsuła czasu. Gdy tylko weźmiemy kęs, natychmiast wracamy do czasów dzieciństwa lub młodości. Dla wielu osób, które wychowywały się w czasach PRL-u, takim przysmakiem jest... chleb w jajku. Przygotuj to banalnie proste śniadanie i przypomnij sobie, jak cudownie smakowało również dekady temu.
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
-
O jej dokładkę można się bić. Przebija pomidorową, a nawet rosół
-
Polacy chcą korzystać z proekologicznych, wydajnych źródeł. Co wybierają?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Makowiec w kratkę, który wygląda, ale i smakuje. Oto sposób Ewy Wachwoicz
-
Przepis na krokiety z niespodzianką. Wystarczy nadziać naleśniki tym duetem
- Myślisz, że uda Ci się rozpoznać przyprawy na zdjęciach? Trudny QUIZ kulinarny!
- Ten dodatek niesamowicie podkręci jajecznicę. Będzie najlepsza na świecie
- Śledzie w zalewie nie muszą wiać nudą. Z tymi dodatkami ryba wyjdzie aromatyczna
- Czegoś takiego nie możesz ominąć. Od razu przygotuj drugą porcję
- Oto najlepsza sałatka, jaką kiedykolwiek jadłam. To sprawdzony hit na imprezę lub święta
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka z syropem klonowym
Fasolka z syropem klonowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 1,0
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną