andrea camastra
-
Polacy kochają to danie. Włoski szef kuchni radzi, co zrobić, by było jeszcze lepsze. Chodzi o mięso
Bigos to jedno z dań, które jest dumą kuchni polskiej. Zazwyczaj robi się go na specjalne okazje, np. Boże Narodzenie, ale nie tylko. W wielu karczmach i restauracjach, które serwują tradycyjną polską kuchnię, jest jedną z głównych potraw w karcie...
-
Włoski szef kuchni podzielił się z nami przepisem na bigos. Zrób go tak, a nikt nie powie złego słowa
Andrea Camastra, szef kuchni w restauracji Nuta nagrodzonej gwiazdką Michelin, podzielił się z nami swoim przepisem na bigos. Włoch miesza dwa rodzaje kapusty. Pamięta też oczywiście o nieodzownych dodatkach, którym bigos zawdzięcza swój smak....
-
Andrea Camastra zdobył gwiazdkę Michelin. Ma apel do Polaków: Przestańcie otwierać sushi bary i pizzerie
Restauracja Nuta, w której Andrea Camastra jest szefem kuchni, zdobyła pierwszą gwiazdkę Michelin po nieco ponad roku istnienia. W rozmowie z Haps.pl Camastra wyjawił, czy spodziewał się nagrody, zdradził, czy na tym poziomie istnieje rywalizacja ...
-
Zobaczył reklamę gumy do żucia i wymyślił zupełnie nowe pierogi. "Czasem wystarczy mi sam kształt"
Andrea Camastra niedawno otworzył w Warszawie nową restaurację - Nutę. Szef kuchni zapowiada, że chce nie tylko powtórzyć sukces swojego poprzedniego lokalu, który został nagrodzony przez Michelin, lecz osiągnąć jeszcze więcej. W menu nowej...
-
Był szefem kuchni w restauracji z gwiazdką Michelin. Już w styczniu Camastra otworzy nowy lokal w Warszawie
Szef kuchni Andrea Camastra otworzy restaurację w Warszawie. Lokal przy placu Trzech Krzyży wystartuje w połowie stycznia 2022 roku.