ania starmach
-
Ania Starmach pokazała przepis na najlepsze ciasto. Miękkie i wilgotne. "Pójdzie za jednym krojeniem"
Jakie jest najprostsze ciasto na świecie? Zapewne każdy wskazałby coś innego. Naszym zdaniem jednak w tym gronie musi się znaleźć chlebek bananowy. Tam nawet nie trzeba nic kroić. Wystarczy wymieszać ze sobą składniki, przelać masę do formy i upie...
-
Starmach pokazała, jak robi najlepsze ciasto pod słońcem. Raz-dwa i gotowe
Anię Starmach bardzo chętnie oglądamy w programach kulinarnych oraz w mediach społecznościowych, gdzie chętnie dzieli się z nami swoimi przepisami. Ania Starmach jest królową słodkości i domowych wypieków i ostatnio pokazała przepis na pyszne...
-
Gofry Ani Starmach zmiatają inne z planszy. "Są chrupiące i mięciutkie w środku"
Chyba nie znam nikogo, kto nie przepadałby za goframi. Dla wielu osób to smak, który przywołuje wspomnienia z dzieciństwa i wakacji spędzanych nad morzem. Przyjemnie jest od czasu do czasu zjeść na śniadanie lub kolację coś innego niż kanapki....
-
Turbo czekoladowe brownie z przepisu Ani Starmach. Ciasto "intensywnie pachnące, ciężkie i wilgotne"
Przepis na brownie to cukiernicza klasyka, którą zna niemal każdy. Obłędnie czekoladowe ciasto warto zrobić samodzielnie - pomoże w tym sprawdzona receptura Ani Starmach. Cukiernicze cudo to przede wszystkim solidna porcja dobrej czekolady i...
-
Ten chleb mogę jeść non stop. Bez drożdży i wyrabiania. "Świeży nawet do tygodnia"
Wiele osób niechętnie podchodzi do robienia domowego chleba, bo obawiają się, że ciasto nie wyrośnie lub że jego wyrabianie będzie trudne i mozolne. Na szczęście można zrobić bardzo pyszny chleb bez drożdży i bez wyrabiania. Przepis na chleb z...
-
Przetestowałam przepis na naleśniki od Ani Starmach. Zaskoczenie, bo w składzie nietypowy dodatek
Ciasto na naleśniki to jeden z najprostszych przepisów, jednak by uniknąć grubych i nieestetycznych placków, warto skupić się na odpowiednim składzie. Metoda Ani Starmach może początkowo szokować, jednak ciasto wychodzi perfekcyjne. Kluczem do...
-
Keks zwany też cwibakiem to świąteczny hit od Ani Starmach. Zrobisz go last minute i "zawsze doskonale smakuje"
Wielkie odliczanie do świąt już ruszyło. Zamiast więc kombinować z fikuśnymi przepisami postaw na klasykę autorstwa Ani Starmach. Keks zwany też cwibakiem będzie smakował rewelacyjnie - ważny jest jednak procentowy dodatek, który nada masie...
-
Ania Starmach dodaje ten domowy przysmak do deserów. Poprawisz nim smak każdego ciasta
Co łączy rogaliki maślane, ciasto drożdżowe i szarlotkę? Oczywiście znajdująca się na wierzchu, przepyszna kruszonka. Dla wielu łasuchów to właśnie ona stanowi najlepszą część deseru i wynosi jego smak na wyższy poziom. Jak zrobić ją w domu? Ania...
-
Tak Ania Starmach robi ciasto na naleśniki. Dodaj łyżkę tego produktu, a wyjdą sprężyste i cieniutkie
Twoje naleśniki przypominają grube nieestetyczne placki? Zamiast więc popełniać nagminne błędy po raz kolejny, sięgnij po sprawdzony przepis Ani Starmach. Podstawa to dobre proporcje, a także dodatek kremowego produktu. Dzięki temu wyjdą lepsze ni...
-
Wbrew powszechnej opinii ziemniaki to samo zdrowie. Jedz je na różne sposoby, także jako puree. Z tym dodatkiem wyjdzie zawsze
Czym byłby obiad bez ziemniaków? Dodajemy je do zup, do sałatek i stanowią nieodłączny element obiadowych dań. Można jeść je na dziesiątki sposobów, a do tego są naprawdę zdrowe. Co zrobić, by były jeszcze pyszniejsze? Podczas przygotowywania pure...
- Przebija jajecznicę i omlet i staje się najlepszym śniadaniem. Połącz te warzywa
- Maślak pstry nie cieszy się uznaniem. Jest lepszy od podgrzybków
- Wystarczy ta mała zmiana, a ograniczysz zużycie energii nawet o 60%MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Gdzie wyrzucić chleb? To wciąż nie jest takie oczywiste
- Zaglądasz do piwnicy, a tam zeszłoroczne ogórki? Sprawdź, zanim je zjesz
- Quiz o ciastach w PRL rozwiążą tylko smakosze. Młodzież jest bez szans
- Quiz o ciastach w PRL rozwiążą tylko smakosze. Młodzież jest bez szans
- Jak zrobić kapustę czerwoną do słoików na zimę? Jest obłędna i chrupiąca
- Jesteś studentem? Pokochasz ten przepis. Gotowy w 15 minut i nie wydasz kroci
- Rozpoznasz grzyby na zdjęciu? Rozwiąż quiz i zostań grzybiarzem roku!
-
Krupnik Ani Starmach to najlepsza zupa na jesień. Podczas jesiennej chlapy rozgrzewa jak żadna inna
Krupnik to nieco zapomniana już zupa, która coraz rzadziej pojawia się w naszych domach. To jednak duży błąd, ponieważ nie dość, że jest obłędnie pyszna, to jeszcze zdrowa i sycąca. Oto przepis Ani Starmach na najlepszy krupnik, jaki kiedykolwiek...
-
Oto przepis na ciasto ze śliwkami autorstwa Ani Starmach. Placek jest puszysty i hojnie nadziany
Początek jesieni to doskonały moment na słodkie wypieki domowej roboty. Poza szarlotką, tartami i specjałami z dodatkiem gruszek polecamy ciasto drożdżowe z przepisu Ani Starmach. To niezawodna receptura na sezonowe smaki - placek wychodzi obłędni...
-
Taką cukinią wygralibyście konkurs kulinarny. Inne przepisy mogą się jej kłaniać
Cukinia, choć zawiera w sobie sporo wody, jest warzywem, które gdy zostanie dobrze przyrządzone, może wymieść konkurencję. Odpowiednio dobrane składniki sprawiają, że dania z cukinią wyrastają na obiadowych liderów. Czasem potrzeba do tego nieco...
-
Zupa gulaszowa to hit ostatnich lat. Ale przepis Ani Starmach nie ma sobie równych
Zupa gulaszowa to świetne danie nie tylko na mroźne dni. Doskonale smakuje również latem, kiedy możemy skorzystać ze świeżych, aromatycznych warzyw. Najlepsze jest jednak to, że to danie jednogarnkowe, więc możemy zapomnieć o godzinach zmywania po...
-
Opadający sernik zdarza się najlepszym. Starmach wie, jak tego uniknąć. "Ostatnia rada jest niewykonalna"
Sernik opada, a nam rzednie mina. Ta kulinarna wpadka zdarza się często, nie unikają jej nawet najlepsi. Są jednak sposoby na to, by jej zapobiec. Czterema podzieliła się ze swoimi fanami Ania Starmach. Jeden z nich dotyczy białek, a o ostatnim...
-
Cukinia faszerowana Ani Starmach. Gwiazda korzysta ze specjalnej metody. Łączy te składniki
Cukinia faszerowana Ani Starmach to idealny pomysł na obiad z piekarnika. Gwiazda przyrządza ją, korzystając z kilku specjalnych składników. Na liście znajdują się takie produkty jak orzechy pekan i pestki granatu. Jak smakuje to połączenie?...
-
Ania Starmach przygotowuje ogórki małosolne w ten sposób. Dodaje składnik, który większość używa do zup i sosów
Ogórki małosolne to prawdziwy smak lata. Ten orzeźwiający i charakterystyczny smak komponuje się obłędnie z warzywnymi sałatkami, czy pieczonym mięsem z grilla. Na ich przygotowanie jest jednak wiele sposobów, a jeden z nich przedstawiła Ania...
-
Jak gotować szparagi, aby były odpowiednio miękkie i pyszne? Sprawdź, jak robi to Ania Starmach
Jak gotować szparagi, aby cieszyć się pełnią smaku i świetnymi właściwościami? Gdy potrzebujesz najlepszych porad, szukaj ich u znawców tematu. Dowiedz się zatem, jak szparagi gotuje Ania Starmach.
-
Ania Starmach gotuje tę zupę za grosze. Rosół i pomidorowa nie mają z nią żadnych szans
Zupa to danie, które robi się szybko, a smakiem nie odstaje od innych, treściwszych potraw. Ania Starmach pokazała, jak zrobić zupę ziemniaczaną, która jest smaczna i tania w wykonaniu. Większość rzeczy z pewnością znajdziesz już w swojej kuchni.
-
Wiosenna sałatka Ani Starmach. Nowalijki to podstawa, jednak chrupkość gwarantuje ten składnik
Zapomnij o nudzie i wprowadź wiosenne składniki do domowego jadłospisu. Przepis Ani Starmach na chrupiącą sałatkę z sezonowych dóbr to prawdziwa bomba witaminowa. Smaczny i orzeźwiający kąsek z kolorowych składników wystarczy połączyć banalnie...
-
Jak ugotować krupnik, aby smakował jak u babci? Ania Starmach ma na to sposób. Nie uwierzysz, co wpływa na smak
Treściwa i smaczna zupa jak od babci to marzenie każdego gospodarza i gospodyni. Na szczęście Ania Starmach zdradziła swój przepis na danie, które może dorównać babcinym recepturom. Krupnik z jej przepisu może przypomnieć lata młodości, a przy tym...
-
Ania Starmach podzieliła się przepisem na mazurek malinowy. "Wchodzę i od razu takie cudo"
Anna Starmach uwielbia dzielić się z fanami swoimi przepisami. Jej receptury zawsze zbierają wysokie noty wśród jej obserwatorów. Nie inaczej jest z mazurkiem malinowym, który jurorka MasterChefa opublikowała przed Wielkanocą. "Mazurek wyśmienity!...
-
Wielkanocna pascha z przepisu Ani Starmach. "Nie tylko pięknie wygląda, ale też wspaniale smakuje"
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć także tradycyjnych wypieków jak babka czy mazurek. Warto jednak przygotować także paschę, czyli nic innego jak kultowy, świąteczny deser. Ania Starmach zdradza swój przepis, który opiera się na odpowiednio...
-
Przepis na naleśniki od Ani Starmach. Ciasto będzie niezwykle delikatne, jeśli podgrzejesz ten składnik masy
Śniadanie na słodko to dla wielu osób najlepszy sposób na rozpoczęcie dnia. Wie coś o tym Ania Starmach. Na swoim blogu podzieliła się znakomitym przepisem na delikatne naleśniki, idealne do dżemów, powideł czy czekolady. Przygotujesz je w mniej n...
-
Przepis na placki ziemniaczane Ani Starmach. Banalny skład i żadnych zbędnych dodatków. Kilka chwil i gotowe!
Obiadową klasyką, którą przygotujemy w mgnieniu oka, są oczywiście placki ziemniaczane. Tradycyjny przysmak z przepisu Ani Starmach to przysłowiowa bułka z masłem - wystarczy zetrzeć warzywa i połączyć je z pozostałymi czterema składnikami. Należy...
-
Ania Starmach podzieliła się przepisem na szarlotkę. "Najlepsza na świecie. Serio!"
Ania Starmach chętnie dzieli się ze swoimi fanami przepisami. Niedawno opublikowała na Instagramie filmik, na którym pokazuje, jak zrobić szarlotkę. W opisie do wideo zapewnia, że jest to najlepsza szarlotka na świecie. "Serio!" - podkreśla....
-
Chlebek bananowy Ani Starmach. Potrzebujesz tylko widelca i miski. "Na jednym kawałku się nie skończy"
Chlebek bananowy to zarówno świetny i szybki do zrobienia deser, jak i doskonały pomysł na to, jak wykorzystać bardzo dojrzałe banany. Takie owoce nadają się do niego idealnie. Poza nimi będziecie potrzebowali jeszcze tylko kilku składników, a jeś...
-
Przepis na zakwas na żur Ani Starmach. Ten jeden składnik sprawia, że robi się ekspresowo
Przepis zakwas na żur Ani Starmach jest prosty, a przede wszystkim szybki w przygotowaniu. Nie musimy już czekać całe wieki na zakwas, ponieważ gwiazda zdradza, jak przyspieszyć jego powstawanie. Wystarczy jeden składnik, a zakwas na żur powstanie...
-
Tego nie może zabraknąć w tłusty czwartek. "Rozpływają się w ustach i błyskawicznie znikają z talerzy!"
Tłusty czwartek powoduje, że wszystkie słodkie łakocie zdobywają drugie życie. Tak samo jest z tym przysmakiem. Chrupiące ciasto, a w środku waniliowy krem, wszystko to polane czekoladą. W takiej odsłonie smakuje obłędnie. Ania Starmach pokazała j...
-
Przepis na schabowe. Ania Starmach stosuje trik z folią do żywności. "Ważne"
Kotlety schabowe to, obok kotletów mielonych, prawdopodobnie najpopularniejsze danie mięsne w polskich domach. Nic zatem dziwnego, że wiele osób chce mieć pod ręką przepis na nie. Niektórzy sięgają po receptury rodzinne, inni szukają przepisów...
-
Przepis na naleśniki od Ani Starmach. Wyjdą delikatne i super smaczne. Idealne na zimowy obiad
Jak zrobić naleśniki, aby były lekkie i miały właściwą strukturę? Ich sekret poznamy, sięgając po przepis na naleśniki od Ani Starmach. Będą doskonałe ze słodkimi nadzieniami, dżemami, konfiturami i różnymi owocami.
-
Jak zrobić lukier, aby był słodki, bez grudek i rozpływający się w ustach? Triki Ani Starmach
Jak zrobić lukier domowy do wypieków? Karnawał rozpoczął się na dobre. To idealny moment, aby uczcić ten czas pysznościami w postaci pączków. Jednak dla wielu pączek bez lukru to nie pączek.
-
Sycąca i aromatyczna zupa Ani Starmach. Dodatek tego płynu tylko podkręci smak mięsa
Zupy to dania, które wracają do łask zawsze w okresie jesienno-zimowym. Ania Starmach zaproponowała nie tylko rozgrzewającą, ale też sycącą potrawę. Jej zdaniem może zastąpić drugie danie.
-
Jak zrobić lukier do pierniczków, żeby się nie rozlewał? Najlepiej tak, jak Ania Starmach - wystarczą dwa składniki
Jak święta, to pierniczki. Jak pierniczki, to wiadomo - lukier. Tylko jak zrobić lukier do pierniczków, który nie będzie się rozlewał, a pozwoli pięknie je udekorować? Ania Starmach ma na to najprostszy i najlepszy przepis. Potrzebne są dwa...
-
Piernik Anny Starmach. Bardzo łatwy, bez dojrzewania. Gwiazda dodaje do niego specjalny składnik
Piernik to jedno z najważniejszych ciast bożonarodzeniowych. Jego korzenny aromat chyba każdemu kojarzy się z grudniowymi świętami. Anna Starmach podaje przepis, z którego zrobicie go w ekspresowym tempie i nie będziecie musieli czekać, aż ciasto...
-
Ania Starmach tym razem przesadziła - pokazała przepis na najlepsze gofry świata. Sekretem jest zamiana składników
Ania Starmach to cukiernicza czarodziejka i już nie raz mogliście się o tym przekonać. Ostatnio na swoim Instagramie podzieliła się przepisem na gofry. Podała też wskazówki, dzięki którym będą delikatne i puszyste - chodzi o zamianę oleju na masło...
-
Zrób gołąbki z tym farszem, a będą smakować jak u mamy! Ania Starmach zdradza sekret tak rewelacyjnego smaku
Gołąbki to syte danie, które króluje na polskich stołach. Wymaga wielu przygotowań i czasu, jednak to wszystko wynagradza jego smak. Ania Starmach zaproponowała swoją wersję tego dania. Jej zdaniem "smakują jak u mamy!".
-
Klasyczny kotlet schabowy według przepisu Ani Starmach. Mała ilość przypraw to klucz idealnego smaku
Kotlet schabowy to nieustannie flagowe danie kuchni polskiej. Choć z czasem coraz częściej sięgamy po drobiową wersję, to jednak warto czasem przypomnieć sobie smaki dzieciństwa. Ania Starmach podała prosty i klasyczny przepis, który bez problemu...
-
Kapuśniaczki to specjał Ani Starmach. Tylko w tym cieście będą prawdziwą rewelacją
Ciasto, kapusta i cały wachlarz grzybów. Paszteciki doskonale smakują nie tylko w święta. Ania Starmach pokazała, jak przygotowuje ten specjał. Jest wyśmienity z czerwonym barszczem i jako przystawka. Z wykorzystaniem tego ciasta będziesz robić je...
-
Prosty przepis na naleśniki. Ania Starmach pokazała, jak zrobić z nich arcydzieło. "Mój tajemniczy składnik"
Przepisów i sposobów na naleśniki jest całe mnóstwo. W każdym domu, podobnie jak np. rosół czy kotlety mielone, robi się je nieco inaczej. Każdy ma własne triki i patenty na to, żeby wyszły idealne. Swoim przepisem podzieliła się również Ania...